Home Egészség & életmódEgészség Az eperfogyasztás veszélye, amiről senki nem beszél és amiről sokan nem tudnak!

Az eperfogyasztás veszélye, amiről senki nem beszél és amiről sokan nem tudnak!

by Zsani

Az orvosok véleménye szerint nem tanácsos, hogy az egy évnél kisebb gyerekeknek epret adjunk, mert a nyár eleji, amúgy finom gyümölcs allergiás reakciót válthat ki a kicsiknél.

A szakértők szerint az eperrel kapcsolatos allergia örökletes, így ha a szülőnek is volt ezen a téren ilyen tapasztalata, akkor nagy az esélye annak, hogy a gyereknél is allergiás tünet alakuljon ki.

Az eper mellett más gyümölcsökkel is probléma lehet, ilyen a kiwi, málna, kajszi barack, de akár a déli gyümölcsök is gondot okozhatnak. Azért nem szabad túlzásba vinni, vagy egyáltalán bevezetni ezen gyümölcsök fogyasztását egyéves kor előtt, mert a kisbabák immun- és emésztőrendszere még nincsen teljesen kifejlődve.

A legveszélyesebb ezek közül, az eper, ennek is a héja okoz a leggyakrabban kellemetlenséget. Mikor a szervezet először találkozik egy bizonyos összetevővel, az immunrendszer idegen anyagként azonosítja, ennek hatására allergiás reakciók alakulhatnak ki.

Ez a tünet abban a percben megmutatkozik, amint a kisbaba elfogyasztotta azt a bizonyos élelmiszert, gyümölcsöt. Ez jelentkezhet apró kiütésekben, akár gennyes pattanásokban a száj körül, de hasmenés, émelygés, hányinger, hányás, gyomorgörcsök is a tünetek közé sorolható.

Forrás

Hirdetés

You may also like