Home Egészség & életmódEgészség Amit soha nem mond el a nőgyógyászod…

Amit soha nem mond el a nőgyógyászod…

by Brigitta

Előbb-utóbb minden nő szembetalálja magát valamilyen kellemetlen nőgyógyászati panasszal: viszketés, bőrpír, rendellenes folyás, kellemetlen szag.

Előbb-utóbb minden nő szembetalálja magát valamilyen kellemetlen nőgyógyászati panasszal: viszketés, bőrpír, rendellenes folyás, kellemetlen szagok… A baktériumok okozta gyulladás és a gombás fertőzés minden harmadik szülőképes korú nőt érint és a kellemetlen tünetek mellett egészségügyi szempontok miatt is fontos minél előbb megszabadulni tőlük.

Ha orvoshoz megyünk, sokszor antibiotikummal kezelik ezeket a tüneteket – ami tényleg elmulasztja, viszont a hüvely normális közegét és a 4-4.5 -es Ph értékét teljesen felborítja. Így ismét könnyen elkapunk egy új fertőzést és az ördögi kör bezárult. Vannak azonban házi praktikák, amivel könnyen segíthetünk magunkon, mellékhatások nélkül! Fontos, hogy mielőtt kezelni kezdenéd magad, egy patikában kapható gyors teszttel ellenőrizd, hogy gombás vagy bakteriális fertőzéstől szenvedsz. Ha pedig enyhítenéd a tüneteket vesd be ezt a három dolgot:

Fehér Ecet

Keverj 2 evőkanál ecetet t 4 csészényi forró vízbe. Ezzel az oldattal töröld át a kívülről a nemi szervedet, minden nap, amíg elmúlnak a kellemetlen, viszkető tünetek.

Aloe Vera

Keverj össze egy adag Aloe gélt és két pohár vizet. Ezzel az oldattal töröld át kívülről a nemi szerved minden nap amig elmúlnak a viszkető tünetek.

Citromlé:

Egy evőkanál citromlevet keverj el 4 csésze langyos vízben és ezt az oldatot használd zuhanyzás helyett az intim tájékra.

Ahhoz hogy örökre megszabadulj a kellemetlen nőgyógyászati panaszoktól, mindig természetes anyagból készült fehérneműt használj, tejsavas intim mosakodóval fürödj és a partnered is figyeljen a személyes higiéniájára!

Hirdetés

You may also like