Home Csináld magad A takarítás még sosem volt ilyen egyszerű! 12 nagyszerű trükk, melyek alkalmazásával a te lakásod is csillogni-villogni fog!

A takarítás még sosem volt ilyen egyszerű! 12 nagyszerű trükk, melyek alkalmazásával a te lakásod is csillogni-villogni fog!

by Zsani

A takarítás nem egyszerű dolog, főleg ha makacsabb szennyeződéseket kell eltüntetnünk. Minden háziasszonynak érdemes megtanulnia néhány egyszerű praktikát, amely megkönnyíti a takarítást.

Íme néhány hasznos praktika:

Csillogó csaptelepek:

Ecettel nedvesíts be egy darab papírtörlőt, majd csavard a csaptelep köré. Hagyd így körülbelül 30-40 percig állni. Vedd le az ecetes kendőt, és egy babaolajjal benedvesített törlőkendő segítségével töröld át a csapot. Ezen módszer segítségével búcsút inthetünk a vízkőnek!

Rozsdafoltok ellen:

Vágjunk félbe egy citromot, és mártsuk bele az egyik felet sóba, majd dörzsöljük át vele a rozsdás felületeket. Meglátod, a rozsdafolt így könnyen eltávolítható.

Szellőzőrács rostélyainak megtisztítása:

Miután megtisztítottuk, kenjük be viasszal a rostélyokat, így megakadályozhatjuk, hogy a por megtapadjon rajta.

Tiszta kád:

Engedjünk a kádba forró vizet, majd pedig keverjünk bele két adag oxigénes fehérítőszert. Hagyjuk így állni egy éjszakán át. Reggelre meglátod, a kád nem csak tiszta, hanem vakítóan fehér is lesz a fürdőkád!

Fényes gránitlapok:

Pár csepp folyékony szappant és 50 ml alkoholt keverjünk bele 2 csésze vízbe. A kapott keverékkel alaposan töröljük át a gránitból készült felületeket, és végül csodáljuk meg, mennyire fényes, és tiszta lett.

Tiszta padló:

Erre a legjobb megoldás a szódabikarbóna, hiszen kiválóan alkalmas a járólapról, fúgákból és csempékről a makacs szennyeződések eltávolítására.

Mikrohullámú sütő megtisztítása:

Tegyünk egy tálba vizet és egy szelet citromot, majd helyezzük be a mikróba, és 5 percig melegítsük a készülékben. Mire letelik az idő, a végeredmény valami hihetetlen lesz!

Tiszta főzőlap:

Szódabikarbónát, egy kevés hidrogén-peroxidot, és vizet keverjünk össze. Ez a keverék elképesztően hatékonyan szabadul meg a legmakacsabb szennyeződésektől.  A szerrel amit kaptunk, kenjük be a megtisztításra váró felületet, és hagyjuk rajta 5-10 percig. Már csak annyi dolgunk, hogy letöröljük, és gyönyörködjük a csodás tisztaságban.

Vágódeszkák megtisztítása:

Kellemetlen szagú a vágódeszka? Semmi probléma, hiszen egy félbevágott citrom, amelyet előtte sóba mártottunk segít a dolgon. Ha csupán a citrommal dörzsöljük át a felületet, akkor újra semleges illatú lesz a vágódeszkánk, ha azonban a sót is segítségül hívjuk, akkor a szagoktól és a foltoktól is egyaránt megszabadulhatunk. Elszíneződött a műanyag vágódeszkánk? Áztassuk fehérítőben 1 órán át, és szinte új eszközt kapunk.

Reluxák pormentesen:

Egy szilikonos húscsipesz-szerű eszközre és törlőkendőre lesz szükségük. Nedvesítsünk be egy törlőkendőt, és rögzítsük oda a fogó mindkét ágára, ezzel az egyszerű praktikával egyszerűen megszabadíthatjuk reluxánkat a lerakódott portól.

Kávéfoltos bögrék ellen:

Bármelyik citrusféle héja segít eltávolítani ezeket a kévé-és tea okozta foltokat. Dörzsöljük át a bögrét a citrus héjával, és hófehérré varázsolhatjuk.

Ragyogóan tiszta serpenyők és edények:

Forraljuk edényeinkben ecetet, majd pedig dörzsöljük át alaposan szódabikarbónával. Van még egy másik mód is a megtisztításukra. Hintsünk egy réteg sót a tisztítandó edény aljára, és egy fél burgonya segítségével óvatosan dörzsöljük át a szennyeződést. Végül öblítsük le, töröljük szárazra, és öntsünk bele egy kevés olajat, majd hevítsük fel alacsony lángon 30 percig. Az eredmény pedig meggyőző lesz, hiszen edényeink olyanok lesznek, akár az újak.

 

Hirdetés

You may also like