Ha szeretsz főzőcskézni és szeretsz különböző főzési fortélyokat kipróbálni, akkor ez a módszer hamar a kedvenceid közé kerül majd!
A szomszédasszony mindig arról mesél, hogy ő különböző konyhai bakikat milyen különleges fortélyokkal old meg úgy, hogy ne kelljen a már majdnem kész ételt kiborítani. Lássunk ezek közül néhányat!
1. Szódabikarbóna pörköltbe
Ha a pörkölt alapját kissé olajosra sikerült elkészítened, ne ess pánikba, inkább vedd elő a szódabikarbónát! 1 csipet szódabikarbóna segít a gondon, és emészthetővé teszi az olajat. Vigyázz, hogy 2 csipetnél többet ne használj, mert akkor már érződni fog az íze, amit nyilván nem szeretnél.
2. Kristálycukor az ételbe
Ezt abban az esetben praktikus alkalmazni, amikor kissé sósra sikerült az étel. 1 teáskanál kristálycukortól még nem lesz édes egyetlen szaft sem, viszont kitűnően ellensúlyozza a túlságosan sós ízt.
3. Tojás főzés ecettel
Ha próbálod felgyorsítani a tojás főzési folyamatot azzal, hogy forró vízbe teszed a tojásokat, könnyen megrepedhet a héja. Nem fog belőle kicsorogni a fehérje, ha a vízhez adsz egy teáskanál ecetet. Ez a módszer megoldja a gondod, és nem esik baja a tökéletes főtt tojásnak sem.