Home Egészség & életmódEgészség A hátfájdalmad titka a lábadban van

A hátfájdalmad titka a lábadban van

by Judith

A hátfájdalom egy nagyon általános probléma, amit a legtöbb ember megtapasztal életes során. Ezt a fájdalmat különféle testtartási módok, helytelen ülés, állás és számos más tényező kiválthatja, amelyek napi szinten előfordulhatnak.

Ez a cikk segít, hogy könnyen és egyszerűen megszabadulhass a fájdalmadtól. Olyan gyakorlatok révén, amelyek feloldják a fájdalmat a hátban, térdekben és a csípőben.

Ha gyakran végzed őket, nem fogsz problémát észlelni.

Ezek a mozdulatok fejlesztik majd az egyensúlyodat, testtartásodat és megszabadítanak a fájdalomtól

A lábak testünk azon részei, amelyek a legfontosabbak a teljes egyensúly megtartásában, a helyes testtartásban és a fájdalom kontrollálásában. A egész napos mozgásunkért felelnek, miközben próbálnak megbirkózni a kényelmetlen lábbelinkkel. Ha megfelelő gondoskodást kapnak a lábaink, azt a testünk jó kondíciója fogja meghálálni.

A korral a lábaink állapota romlik, fájni kezd, így a járás is nehezített. Ez az oka annak, hogy pl. háromból 1 amerikai hirtelen esik el és az elesések kockázata a 80-as és 90-es korosztálynál növekszik.

Járás közben, a két lábra eső nyomás kontrollálja a test többi részének egyensúlyát. Ha ez akár egy lábban is fájdalom van, az megzavarhatja az egyensúlyt és nehezíti az állást.

A rendszeres testmozgás megerősíti az izmokat és segít a megfelelő vérkeringés fenntartásában, ugyanakkor segít megelőzni a korral járó egyensúly problémákat.

Az egyensúly a testtartáson múlik és magában foglalja a csontok és izmok összhangját is az egyenes testtartás érdekében. Ha nincsenek a kívánt összhangban, akkor a testtartás kizökkenhet az egyensúlyból.

Egy tanulmány szerint a magas sarkú cipőt viselő nőknél nagyobb a kockázat a deréktáji fájdalomra. Ez a fájdalom számos problémát okozhat a testtartásban és különböző módszerekkel kell a fájdalmat oldani.

Bemutatunk néhány gyakorlatot, amelyek támogatják a hát izmait és segítenek oldani a deréktáji fájdalmakat.

– Lábujj kinyomás

Fontos, hogy jól melegíts be, mielőtt bármilyen gyakorlatot végeznél. Használhatsz lábujj kinyomást, hogy felkészítsd a testedet és fokozd a vérkeringésed.

Állj egyenesen, majd hajlítsd be a térdeidet egy kicsit, így a padlón a lábujjaiddal tartod magad. Csináld ezt a gyakorlatot kb. 5 másodpercig és ismételd meg 10-szr. Végezd el naponta 3-szor a legjobb eredmény érdekében.

Hirdetés

You may also like