Home Egészség & életmódEgészség 9 trükk, ha hófehér, egészséges és tündöklő fogakra vágysz!

9 trükk, ha hófehér, egészséges és tündöklő fogakra vágysz!

by Judith

Álmodozol az egészséges és tündöklő fehér fogakról, de a kémiai fehérítésre nem szánod rá magad? Van néhány otthoni megoldás is, ami nem károsítja a zománcot és teljesen veszélytelen. Ha rendszeresen alkalmazod ezeket a trükköket, akkor észre fogod venni, hogy árnyalatokkal világosodik majd a fogad és az ínyed is egészségesebb lesz.

 

Csináld magad fehérítő paszta

Keverj össze 1 teáskanál kurkumát ugyanennyi tiszta kókuszolajjal és 2-3 csepp menta olajjal. Használd úgy, mint a normál fogkrémet.

Teafaolaj

Ha feloldasz 5 csepp, 100%-os teafaolajat egy pohár vízben és kiöblíted a szádat minden fogmosás után, heteken belül látni fogod az eredményt. A jobb hatás érdekében, fogmosáskor adj egy csepp olajat a fogkrémhez 1-2x a héten, de nem gyakrabban.

Eper paszta

Végy egy friss epret és törd össze villával, keverd el a legfinomabb tengeri sóval, amit találsz, majd tedd a pasztát fogkefére és gyengéden masszírozd vele a fogad. Alaposan öblítsd le. Két hetente 1x végezd ezt el, ne többször.

Kókuszolaj

Vigyél fel olajat a fogaidra fogmosás előtt, hagyd rajta 15-20 percig, majd alaposan mosd meg fogkrémmel. Ismételd meg 2-3-szor egy héten.

Aktív szén

Keverj össze szén port vízzel, hogy krémes állagot kapj, majd gondosan vidd fel a fogaidra. Hagyd rajta 2 percig, majd öblítsd le alaposan. Ezután mosd meg a fogadat. Ismételd meg 1-2x egy héten.

Banánhéj fehérítő

A banán héja tartalmaz olyan anyagokat, amelyek oldják a lepedéket és segítenek fenntartani a fogak tökéletes színét. Dörzsöld be a banán héjának belső részével a fogaidat és hagyd úgy 5-7 percig. Ezután mosd meg a fogd. Ismételd meg olyan gyakran, amilyen gyakran szeretnéd.

Citromos szájvíz

Ez a szájvíz segít majd a fokozatos fogfehérítésben és a friss lehelet fenntartásában. 3 rész citromlevet keverj össze 1 rész finom szemcsés sóval és öblítsd ki ezzel alaposan a szádat fogmosás után. Ismételd meg 2-3x egy héten.

Figyelem: ne használd, ha gyulladás, seb van a szádban.

Bazsalikom levél

Őrölj le friss bazsalikom levelet pürévé és használd rendszeresen a fogkrém helyett fogfehérítés céljából. Ugyanakkor felviheted 5-10 perccel normál fogmosás előtt is.

Aloe vera

Az igazi hollywood-i mosoly eléréséért használj friss aloe vera levet vagy szerezz be aloe gélt. Dörzsöld be vele a fogadat fogkefével majd öblítsd le alaposan. Ezt elvégezheted minden fogmosás után és néhány hét múlva a mosolyod fényesen csillogó lesz.

Hirdetés

You may also like