Home Egészség & életmód 9 tény a repülésről, ami után kétszer is meggondolod, hogy foglalj-e repjegyet legközelebb!

9 tény a repülésről, ami után kétszer is meggondolod, hogy foglalj-e repjegyet legközelebb!

by Judith

Ha gyakran repülsz, bizonyára elgondolkoztál már, hogy vajon mi történhet  színfalak mögött. Mikor alszanak a légi utaskísérők? A pilóták szoktak inni a pilótafülkében? Hogyan jut le olyan gyorsan a csomagod a futószalagra és fordítva?

 

Habár nem tudunk minden egyes kérdésedre válaszolni a légi közlekedés belső folyamataival kapcsolatban, néhány fontosabb kérdésben biztos információink vannak.

Miközben ezek a tények valamennyire aggasztóak is tudnak lenni, sokan osztják azt a nézetet, hogy valójában a repülés a legbiztonságosabb közlekedési mód.

1. A pilótáknak más ételt szolgálnak fel az ételmérgezések elkerülése érdekében

Sokan tesszük össze a kezünket, hogy nyilvános helyeken étkezve ne kapjunk el semmilyen fertőzést vagy ételmérgezést.A pilóták azonban nem kockáztathatnak, mivel  emberek százainak életéért felelnek minden út alkalmával. Hogy az utak alatt megelőzzék,  hogy rosszul legyenek, teljesen más ételt kapnak. Hogy ez jobb étel e, abban nem vagyunk biztosak.

2. A pilóták bevallják, hogy repülés közben elszunyókálnak néha

Öööö, elnézést, nem vezetniük kellene a gépe? Sajnos ez az állítás igaz és sok pilóta megerősítette. Szerencsére a legtöbb repülés robotpilótával megy végbe, így ha a pilóta úgy dönt, hogy szundít egyet repülés közben, minden okéééés.

3. Van arra előírás, hogy egy repülő hány csavar NÉLKÜL repülhet

Igen, jól olvastad, egy repülő utazhat néhány alkatrése híján is. Hogy ez mennyi? Jó kérdés. DE legyünk őszinték, a választó tényleg jobban éreznéd magad?

4. A repülőgép vize 100-szorosa is lehet a megengedett határétéknek

Nem csoda, ha mindenki lebetegszik a nyaralás alatt. A légitársaságok elhitetik veled, hogy a légnyomás változás okozza a hirtelen rosszullétet, miközben valójában s szennyezett víz a repülőn…

5. Valaki tutira cserélt már pelenkát a lehajtható kis asztalodon

Gondolj csak bele…kényelmetlen repülés, a sor mindig hosszú a mosdóig és az utolsó dolog, amit egy anyuka akar, hogy a csemetéje sokáig a teli pelusában üljön. Tehát mit tesz? Pelenkázóként használja a kis asztalt. Így bizony.

6. Az utaskísérők késleltethetik az étel kiszolgálást, ha sokan alszanak

Tehát ha éhes vagy repülés közben, maradj ébren!

7. A repülőkbe gyakran belecsap a villám

Az, hogy belád csapjon a villám 1 a millióhoz, kivéve ha éppen több száz méter magasan vagy a levegőben. Akkor már kb. 1 minden egyes villámos viharban.

8. A takarók és párnák? Alig mossák őket.

Ha a víz baktérium tartalma nem lenne elég, akkor tudatjuk azt a kellemetlen tényt, hogy ha álomra hajtod a fejed egy ilyen párnán, ezer más utas mikróbáival osztozhatsz.

9. Még a csomagolásban levő fülhallgatókat is valószínűleg használta már valaki

És íme még egy dolog amire gondolhatsz, ha legközelebb sorban állsz a beszálláshoz. Igen, így van, az utaskísérők újra szokták csomagolni őket, hogy a legjobban ki legyenek használva.

Jó repülést!

Kérlek oszd meg családoddal és barátaiddal.

Hirdetés

You may also like