Home Csináld magad 8 fura dolog, amire a borotvahabot használhatod! Szinte hihetetlen, de valóban hatásos!

8 fura dolog, amire a borotvahabot használhatod! Szinte hihetetlen, de valóban hatásos!

by Zsani

A borotvahab talán minden háztartásban megtalálható, de nem is gondolnánk mennyi mindenre alkalmas még. Most megmutatjuk, mire használhatod!

1, A fémfelületek újra fényessé varázsolhatóak:

Egy tiszta szivacsra fújjunk egy kis borotvahabot, majd ezzel töröljük át a fémfelületeket. Nem csupán a régi edényeket, hanem még az inox hűtőszekrényeket is fényessé teszi.

2, Ha a körömlakk az ujjunkra ment:

A hibátlan manikűr elkészítése bizony elég nehéz feladat, hiszen sokszor a körmünk mellé festünk, amely nem túl szép. Ha elkövettük ezt az apró hibát, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy kevés borotvahabot felviszünk a lakkos bőrünkre és hagyjuk egy pár percig hatni. Végül gond nélkül el tudjuk távolítani a felesleges körömlakkot.

3, Kiszedi a foltot a szőnyegből:

A foltra tegyünk borotvahabot, majd egy törlőkendő segítségével töröljük át majd hagyjuk megszáradni a szőnyeget. Ha ezzel végeztünk, porszívózzuk fel.

4, Bepárásodott tükör ellen:

Egy szivacsra tegyünk borotvahabot, töröljük le a tükröt, majd még töröljük át egy száraz papírtörlővel.  A párásodás ellen védelmet nyújt a borotvahab, éppen ezért alkalmas szemüvegek és üvegfelületek tisztítására egyaránt.

5, Ékszerek kifényesítésére:

A borotvahabban nincsenek durva részecskék, és éppen amiatt a tulajdonsága miatt alkalmas az ékszerek fényesítésére. Annyi a dolgunk, hogy a borotvahabbal átkenjük a fényesítésre váró ékszert, majd áttöröljük egy száraz kendővel és gyönyörködjünk benne.

6, Nyikorgó ajtók:

Gyakran előfordul, hogy az ajtók nyikorogni kezdenek, de nincs kéznél az erre használatos speciális olaj, azonban nem kell más, csak egy kis borotvahab. Kenjük be vele a zsanérokat, és a nyikorgás megszűnik.

7, A tűzhely megtisztítása:

A borotvahab anélkül tisztít, hogy karcolna, éppen ezért ha tűzhelytakarításra kerül sor, hívjuk segítségül a borotvahabot, hiszen egyszerűen eltávolíthatjuk vele a rászáradt zsírfoltokat. Tegyünk a foltra egy kis habot, hagyjuk állni, azután már gond nélkül eltávolítható.

8, Festhetünk vele az ablakokra:

A borotvahabbal gyönyörű mintákkal gazdagíthatjuk az ablakokat. Ha a borotvahabhoz adunk egy kis ételfestéket már mehet is az alkotás, mindamellett, hogy a párásodást is megakadályozza. A gyerekek ha megunják a kézműveskedést, a minták könnyen eltávolíthatóak egy vizes törlőkendő segítségével.

Hirdetés

You may also like