Home Csináld magad 7 titok, amivel egész nyáron pompáznak majd a virágaid

7 titok, amivel egész nyáron pompáznak majd a virágaid

by Krisztina

A szobanövényeink csak a megfelelő gondoskodás mellett lesznek szépek, különben egy idő után elveszítik leveleiket, elsárgulnak, és virágozni sem fognak. Ha azt szeretnéd, hogy gyönyörű szobanövényeid legyenek, nem árt betartani egy pár fontos szabályt.

1.A legtöbb szobanövény szereti a cukros tápoldatot, de a kaktuszok kiváltképp. Szórjunk öntözés előtt egy teáskanálnyi porcukrot a virágok földjére. Egy kb. 10 cm-es átmérőjű cseréphez egy teáskanál cukor szükséges. Vagy öntözzük cukros vízzel a növényeket. 0,5 teáskanál cukor szükséges 0,5 csésze vízhez.

2.A rügyezési időszakban nagyon hatékony lehet a ricinusolaj. 1 liter vízben keverjünk el 1 teáskanál ricinusolajat.

3.A fahamu védelmet nyújt a betegségekkel szemben. 1 liter vízhez, 1 evőkanál hamut kell adagolni. Hagyjuk egy hétig ázni, néha kavargassuk meg. Tíznaponta öntözzük ezzel a keverékkel a növényeinket.

4.Áztassunk narancs, citrom, vagy gránátalma héjat vízbe, hagyjuk egy pár napig állni, majd ezzel a lével öntözzük a növényeinket.

5. A szobanövényeink elleneállóképességét növelhetjük, ha 1 liter vízben feloldunk 1 aszpirint, és ezt használjuk öntözővízként.

6. Az aloe vera minden szobanövénynek jót tesz. 1 teáskanál aloe verát oldjunk fel 1,5 liter vízben, és ezzel öntözzük a növényeket.

7.A fikuszokat havonta egyszer öntözzük meg cukros vízzel. 1 liter vízhez adjunk, 1 teáskanál cukrot. A fikuszok levelei szebbek, és fényesebbek lesznek, ha tejjel töröljük át őket.

Hirdetés

You may also like