Home Egészség & életmód 7 dolog, amit mindenképpen kerülj el, ha veszekszel a pároddal

7 dolog, amit mindenképpen kerülj el, ha veszekszel a pároddal

by Judith

Nagyon könnyű megbántani a másikat veszekedés közben szavakkal vagy tettekkel. A neheztelés pedig sokkal tovább is fenn tud maradni, tönkretéve ezzel a kapcsolatot. Összegyűjtöttünk 7 dolgot, amit soha ne kövess el, ha a pároddal veszekszel.

 

  1. Ne vond be a családtagokat a veszekedésbe

Ez csakis kettőtökre tartozik, senki másra, ellenkező esetben egy valóságos családi viszályba torkollhat a dolog, amit azontúl bárki a másik ellen felhozhat vétek gyanánt.

  1. Kerüld az erőszakot

Veszekedés közben mindenkinek előbújik a legrosszabb oldala. Néhányan az igazuk érvényesítésére képesek erőszakhoz folyamodni, de ezt sosem szabad engedni. A fizikai fájdalom, amit a szeretteink ellen elkövetünk, örökre megszakíthatja a közöttünk lévő köteléket.

  1. Ne keverj bele mindent

Ha a vita tárgya egy adag mosatlan, akkor maradjon is az. Ne emlékeztesd a párodat régmúlt baklövésire, mert így egy hatalmas, ronda veszekedés kerekedhet a dologból és a párod elgondolkodhat, hogy érdemes e ilyen kapcsolatban maradnia.

  1. Soha ne hozd fel a válást

Ha vita közben bedobod a „Váljunk el!” mondatot, az a legnagyobb sértés lehet. Minél gyakrabban történik ez meg, a válás is annál valószínűbb lesz. Ha tényleg szeretitek egymást, ezt nem engedhetitek bekövetkezni.

  1. Soha ne lépj le egy veszekedés közepén

Ha lelépsz, az csak azt fogja bizonyítani a párodnak, hogy mennyire kényelmetlen neked egy helyen megmaradni vele. Sokkal jobb kivárni, amíg mindketten lenyugszotok és érett felnőttek módjára megbeszélitek a dolgot.

  1. Ne feküdjetek le aludni külön

A szokás, hogy együtt tértek nyugovóra könnyebbé teszi a légkört és feloldja a feszültséget. Talán háttal egymásnak alszotok el, de a reggel már más színben indul majd.

  1. Soha ne veszekedjetek nyilvánosan

Ha ezt teszitek, nyilvánvalóan nem tisztelitek egymást és a környezetet. Sokkal bölcsebb a kettőtöket érintő dolgokat otthon megbeszélni.

Hirdetés

You may also like