Home Egészség & életmód 7 dolog, ami minden párkapcsolatot megmérgez

7 dolog, ami minden párkapcsolatot megmérgez

by Krisztina

Azoknál a pároknál, akik már évek óta együtt vannak bizony, nincs mit titkolni a dolgot, a szexuális életben zavarok állhatnak be. Nem kell kétségbe esni, vagy rögtön beadni a válópert, inkább járjuk utána, mi állhat a problémák hátterében.

1.Stressz

A stressz egy idő után megöli a vágyakat. Hajtunk a pénzért, problémáink vannak a munkahelyünkön, aggódunk a gyerekünkért, soha nem tudjuk kipihenni magunk. Ezek mind-mind stresszel járnak, a tartós stressz pedig egy idő után szorongáshoz, depresszióhoz, a szexuális vágy csökkenéséhez vezethet. Forduljunk szakemberhez, mielőtt nagyobb lenne a baj.

2.Megoldatlan családi problémák

A kommunikáció hiánya manapság gyakran számos probléma kiváltója lehet. Mindenkire van időnk, csak arra nincs, hogy a közvetlen közelünkben levőktől megkérdezzük, hogy vannak. A problémák, frusztrációk, csalódások felhalmozódása a szexuális életünkben is gátakat szabhatnak. Beszélgessük, mondjuk el, mi bánt!

3.Alkohol

Úgy tartják, hogy egy-két pohár alkohol feloldja a gátlásokat, és növeli a libidót. Ez a szabály azonban nem mindig érvényes. A túlzásba vitt alkoholfogyasztás a libidó kárára mehet.

4.Alváshiány

Ha rendszeresen keveset, vagy zaklatottan alszunk, csökkenhet a szexuális vágyunk.

5.Elhízás

Ha nagyon sok rajtunk a súlyfelesleg, kevésbé fogjuk érezni a szexuális együttlétet. Szégyen, alacsony önbizalom, pszichés problémák zavarhatják meg a vágyat. Sőt, sokkal hamarabb elfáradunk, ami tudjuk, az ágyban nem túl nagy előny.

6.Alacsony tesztoszteronszint

A fiatalabb korban magas tesztoszteronszint, bizony idővel csökken. Ez a hormon felelős a szexuális vágyakért, teljesítményért, így az életkor előrehaladtával problémák alakulhatnak ki.

7.Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek mellékhatásai között említhető az is, hogy csökkentik a libidót. Ez leginkább az antidepresszánsokra, a vérnyomás csökkentőkre, és bizonyos fogamzásgátlókra igaz.

Hirdetés

You may also like