Home Csináld magad 5 meglepő dolog, ami mosogatógépben tisztítható!

5 meglepő dolog, ami mosogatógépben tisztítható!

by Krisztina

Le merjük fogadni, hogy az egyetlen dolog, amire a mosogatógéped használod az az, amire tervezték: edénymosásra. Talán itt lenne az ideje, hogy kicsit kreatívabb légy és kipróbálj valami újat.

A leírásban szerepel, hogy ne tegyünk bele serpenyőt, fazekat és finom evőeszközöket, de mi most arról szeretnénk szólni, hogy mi mindent lehet még beletenni azon kívül, amit szoktál.

Gyerekjátékok

Tudjuk jól, hogy mennyi kórokozó tud felhalmozódni a gyerekek játékain. Időnként nem árt fertőtleníteni őket. Dobd be őket a mosogatógépbe. A kisebb darabokat teheted az evőeszközös tartóba, a nagyobbakat a tálcákra. Kapcsold be a szokásos programot és mehet a menet. Ellenőrizd a végén, hogy alaposan elöblített-e a gép.

Baseball sapka

Teljesen szokatlan módszernek hangzik, mégis nagyon hatékony. Először mosószerrel kezeld elő a sapkát, ha vannak rajta makacs foltok vagy erősen szennyezett részek. Tedd be a felső tálcára és indítsd el a programot. Kapcsold ki a szárító funkciót.

Használj kíméletes tisztítószert és alacsonyabb hőfokot.

Lábbelik

Az olyan lábbeliket, amelyek műanyagból vagy gumiból vannak, bátran beteheted a mosogatógépbe. Olyanokra gondolunk, mint szandálok vagy papucsok. Helyezd a felső tálcára és kapcsold ki a szárító funkciót. Hagyd szabad levegőn megszáradni.

Szemetes lapát

Mikor mostad meg utoljára a szemetes lapátodat? Ahelyett, hogy a kádban vagy a mosdókagylóban csinálnád, inkább tedd be egy programra a mosogatógépbe, hogy megszabadulhass a kórokozóktól. Kapcsold ki a szárító funkciót.

Smink kefék

Ha túl lusta vagy, hogy kézzel mosd ki a sminkes keféket, akkor dobd be őket egy programra a mosogatógépbe. Tedd őket az evőeszköz tartóba. Kapcsold ki a szárító funkciót, hagyd szabad levegőn megszáradni. Nem csak tiszták, de higiénikusak is lesznek. Havonta egyszer érdemes megcsinálni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Hirdetés

You may also like