Home Érdekes! 5 tévhit a férfiakról, amit minden nő igaznak gondol!

5 tévhit a férfiakról, amit minden nő igaznak gondol!

by Krisztina

“Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.” Nagyon bölcs gondolat. Rengeteg sztereotípia él bennük az ellenkező nemet illetően, amely nagyban befolyásolja a másikhoz való viszonyulásunkat.

Ezt nehéz kiirtani magunkból, de ha nem vagyunk képesek túllendülni rajta, az egy ismerkedés vagy egy kapcsolat kárára is mehet. A következőkben 5 tévhitet taglalunk egy kicsit, amely a nő fejekben él a férfiakkal kapcsolatban.

1# Őket csak a szex érdekli

Természetesen érdekli őket, de prűdek lennénk, ha nem vallanánk be, hogy minket is. Ha megtetszik nekik egy nő és a közelébe kerülnek, szinte lehetetlen számukra elfojtani a fizikai vonzalmat. Nem bűn, ha egy férfi le akar feküdni egy olyan nővel, aki tetszik neki. Ha ez a vágya nem elégül ki, az addig nagyon meghatározó hajtóerő lesz benne.

Ám nem csak a szex érdekli őket. Ahogyan a nők, ők is vágynak bensőséges kapcsolatra, hiszen csupán a szex az ő életüket sem tudja teljessé tenni. Ha egy szex kapcsolatot tartanak fenn valakivel, de abból nem lesz párkapcsolat, az csupán azért van, mert nem érzik, hogy összeillenének az illetővel.

2# A férfiakat csak a külső érdekli

Ha úgy indulnak el a nagyvilágba, hogy szeretnének megismerni valakit, akkor persze, hogy a külső az elsődleges tulajdonság, amire felfigyelnek. Ez az első olyan jellemző, ami alapján véleményt tudnak alkotni egy nőről. Sok férfi vallotta be azonban, hogy szerettek már bele olyan nőkbe, akik elvileg nem az eseteik voltak, mégis olyan volt a személyiségük, a humoruk, az értékrendjük, hogy nem az volt a fontos, hosszú szőke haja van-e vagy rövid és barna és hogy 50-es a csípője vagy sem.

Mindamellett, ha van egy szép külső, de a belső cseppet sem passzol, akkor ott a hosszú távú kapcsolat esélye kizárt.

3# Ha a férfi nem kezdeményez, nincs mit tenni

Nem kőbe vésett szabály, hogy a férfinek szabad csak kezdeményeznie. Manapság már sokkal elfogadottabb, ha egy nő indítványozza az ismerkedést, sőt a férfiaknak kifejezetten imponál. Attól egy cseppet sem férfiatlan egy férfi, hogy nem teszi meg az első lépést. Lehet, hogy el van merülve a gondolataiban vagy olyan életszakaszban van, ahol nem a randizás az elsőszámú szempont, viszont az élete párját szalasztaná el, ha a nő nem kezdeményezne.

Senkinek nem árt vele a nő, ha nem vár a férfire, hanem kezébe veszi a dolgokat.

4# A férfiaknak nincsenek mély érzelmei

Gondoljunk csak bele, hogyan nevelünk kisfiúkat és hogyan kislányokat. Ha egy kisfiú elsírja magát valami miatt, akkor azt mondják neki, hogy katona dolog vagy, hogy egy fiúnak nem illik sírni. Hányszor mondják nekik: “Nem vagy te kislány, hogy sírj.”

Egy férfi gyerekkorától arra van nevelve, hogy nem szabad elérzékenyülnie, mert az a gyengeség jele és egy igazi férfi nem lehet gyenge. A nők mégis azt várják el tőlük, hogy úgy viselkedjenek, úgy reagáljanak, mint ők. Ez ésszerű? Vannak mély érzéseik, de azt nem fogják soha olyan kendőzetlenül felfedni, mint egy nő. Még a legjobb barátjuknak sem.

5# A férfiak félnek az elköteleződéstől

Tény, hogy a mai fiatal férfiak egyre távolabb érzik maguktól a családalapítás gondolatát, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem vágynak családra. Ők is ugyanúgy szeretnének egy párt, akivel boldog, harmonikus kapcsolatban élnek és gyermekeket, akiknek szeretetüket, tudásukat és értékrendjüket átadhatják.

Mindössze bennük ez valamivel később érik meg, mint a nőkben. Nem szabad rájuk erőltetni semmit, hiszen ha valamit nem szívből tesznek, az előbb vagy utóbb ki fog ütközni és véget érhet miatta a kapcsolat. Ha eljön az igazi és az alkalmas idő, akkor lépni fognak.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Hirdetés

You may also like