Home Egészség & életmódEgészség 5 élelmiszer, ami felveszi a harcot a rákos sejtekkel

5 élelmiszer, ami felveszi a harcot a rákos sejtekkel

by Krisztina

A körülöttünk levő kémiai-és vegyi szerek, toxinok, és szennyeződések egy idő után felhalmozódnak szervezetünkben, és ennek bizony súlyos következménye lehet.

Ha tehetjük, fogyasszunk megbízható forrásból származó bio élelmiszereket. Most megtudhatjuk, melyik az az 5 zöldség és gyümölcs, mely segíthet megszabadulni a méreganyagoktól, és legyőzi a szervezetünkben jelenlevő rákos sejteket.

1. Kurkuma

Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de ezek közül is a legfontosabb, hogy erős antioxidáns hatása van. Müncheni kutatások alapján bebizonyították, hogy nagy hatóerővel pusztítja el a rákos sejteket, és megakadályozz a sejtburjánzást, mindezt mellékhatások nélkül.

2. Szőlő

Resveratrol tartalma miatt a szőlő egy nagyon erős antioxidáns, így segít megakadályozni a rákos sejtek kialakulását. Ha tehetjük, inkább vörös szőlőt válasszunk, ez magasabb hatóerővel rendelkezik. Rákmegelőző hatása van, és megakadályozz a sejtek degenerációját.

3. Zöldtea

A zöldteában található falvonoidok magas hatóerővel akadályozzák meg a rákos sejtek kialakulását, és a már meglévők regenerálódását.

4. Paradicsom

Karotinoid és likopin tartalma miatt a paradicsom az egyik leghasznosabb zöldségünk. Sejtregeneráló hatása felülmúlhatatlan, éppen ezért, ha csak egy kis kerttel, vagy akár egy balkonnal rendelkezünk, akkor is próbáljunk meg egy pár tövet termeszteni, hogy mindig friss paradicsomot tudjunk fogyasztani. Antioxidáns hatású, és nagyon erős gyulladásgátló is.

5. Friss zöldségek és gyümölcsök

A friss zöldségek és gyümölcsök magas rosttartalmuk miatt segítenek megszabaduni a szervezetben lerakódott toxinoktól, és megakadályozzák, a gyulladások, a rákos betegségek kialakulását. Leginkább a vastagbél daganatos megbetegedését kerülhetjük el a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása által.

Hirdetés

You may also like