Home Csináld magad 4 fürdőszoba takarítási trükk, ami minden háziasszony számára nagy segítség lesz!

4 fürdőszoba takarítási trükk, ami minden háziasszony számára nagy segítség lesz!

by Krisztina

A fürdőszoba takarítása egyetlen nő számára sem egy álom házimunka, egyrészt egy nagyon kényes területről van szó, másrészt a tisztítószerek kellemetlen illatával is meg kell birkózni.

Az alábbiakban olyan gyors, és hatékony tisztítási praktikákat mutatunk, melyek segítségével sokkal higiénikusabb lesz a fürdőszobánk.

1. Fürdőkád

Négy liter vízben oldjunk fel egy ½ csésze ecetet, 1 csésze szeszt, és egy ¼ csésze szódabikarbónát. Ezzel a keverékkel dörzsöljük át az egész kádat, hagyjuk állni 15 percig, majd hideg vízzel öblítsük le.

2. Tusoló

Ha nem szórja rendesen a tusolófej a vizet, nem jelenti azt feltétlenül, hogy le kell cserélni. Öntsünk egy nejlozacskóba ecete, és merítsük el benne a tusolórózsát. Rögzítsük a zacskót, majd hagyjuk állni 2 órán keresztül. Ezután engedjünk meg a forró vizet.

3. Tükör

Keverjünk el hidrogén-peroxidot, és szódabikarbónát, majd egy szivacs segítségével töröljük át vele a tükröt. Ugyanezt borotvahab segítségével is elvégezhetjük, nem csak megtisztítja a tükröt, de segítségével még a párásodást is elkerülhetjük.

4. Vécécsésze

10 ml meleg vizet keverjünk el 3 gramm szódabikarbónával, és 2 gramm citromlével. Alkalmazzuk ezt a keveréket a vécé belsejére, majd 2 óra múlva alaposan dörzsöljük át a vécékefével. Az összes lerakódástól, de a vízkőtől is megszabadulhatunk így.

Hirdetés

You may also like