Home Csináld magad 3 virág, amit tavasszal ültethetsz is a balkonba!

3 virág, amit tavasszal ültethetsz is a balkonba!

by Krisztina

Ha te is nagy virág kedvelő vagy, akkor már biztosan nagyon várod a jó időt, hogy otthonodat kívül-belül,de leginkább kívül csodaszép virágözönbe öltöztethesd.

 

Ha nem tévedtünk nagyot, akkor ideje rendszeresen néznek az időjárás előrejelzést, amint megérkezik a tavasz az alábbi virágok máris mehetnek a balkonba!

 

A tulipán

A tulipánfajták közül érdemes a korai hajtású Elektrát vagy Wintergoldot választani. A növény a balkonládában néhány hét alatt gyökeret ereszt, ezt követően világosabb és melegebb helyre kerülhet. Pompás virágaiban napokig gyönyörködhetsz.

A nárcisz

A nárciszhagymákat célszerű késő ősszel elültetni és tavaszig sötét helyen tárolni. Ekkor a balkonládát helyezd világos, de ne túl meleg helyre, ahol a növény gyorsan kihajt, és színpompás sárga virágokkal ajándékoz meg. A nárcisz is kedveli a nyirkos talajt, de túlöntözni nem szabad.

A jácint

A jácinthagymák ültetése hasonló a tulipánéhoz. Ezt a növényt is kezdetben sötét helyre állított balkonládába ültesd, majd akkor helyezd világosabb környezetbe, amikor a szárak és a levelek fejlődése elindult. Megfelelő öntözés mellett az illatos virágok hamarosan kinyílnak.

Hirdetés

You may also like