Home Egészség & életmód 10 napon át ezt ettem, az utolsó nap 10 kilóval mutatott kevesebbet a mérleg!

10 napon át ezt ettem, az utolsó nap 10 kilóval mutatott kevesebbet a mérleg!

by Krisztina

A legtöbb modern diétából általában kizárják a gabonaféléket, viszont a hajdina ez alól kivétel. Ugyanis annak ellenére, hogy a hétköznapi életben  a gabonafélékhez sorolják, botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik. Lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. A hajdinakásás diéta legnagyobb pozitívuma, hogy egyáltalán nem kell éheznünk.

Ráadásul rengeteg nyomelem található meg benne, például magnézium, kalcium, kálium, vas. Vitamintartalmát sem érheti panasz – B1, B2, B6, PP, P, csak hogy néhányat említsünk.

A diéta alatt annyi hajdinakását ehetsz, amennyit csak akarsz. Akár 10 kilogrammot is fogyhatsz egy hét leforgása alatt – ezért annyira népszerű a hajdinakásás diéta. Igaz, ha nem is kis otthonunkban, de például Oroszországban nagyon is.

Hajdinakása a fő étel a diéta alatt

Nézzük hát a diéta receptjét, ami nagyon egyszerű. Lényege, hogy egész héten át a hajdinakása lesz a fő ételed. Vegyél egy fazekat, önts bele két vagy három pohár vizet és tedd a tűzhelyre. Amikor elkezd forrni a víz, zárd el a tűzhelyet és önts egy pohárnyi hajdinát a fazékba. Zárd le egy fedővel az egészet és hagyd 12 órán át állni. Ne ízesítsd, ne tegyél bele sót, cukrot vagy egyéb fűszert.

Mit igyunk? Lehet és ajánlatos is kefirt inni, igaz zsírtartalma nem haladhatja meg az 1%-ot. És persze vizet is ihatunk, korlátlan mennyiségben. Teát csak naponta egyszer, természetesen cukor nélkül. Igaz, ha nehéz lesz édesség nélkül elviselni, tehetünk bele egy kis mézet. A kávéról mondjunk le.

Zöldségek és gyümölcsök. Ami a gyümölcsöket illeti, korlátozott mennyiségben fogyaszthatók. Például, naponta ehetünk egy-egy almát.
Mint minden diétánál, a legelső étkezés csak 4 órával a felébredés után következhet be. A legutolsó pedig ne legyen később este 6 óránál. Maximum 10 napig diétázzunk, aztán tartsunk egy hónap szünetet.

Hirdetés

You may also like