Home Egészség & életmód 10 dolog, amivel 66 kg-t fogytam erőfeszítések nélkül!

10 dolog, amivel 66 kg-t fogytam erőfeszítések nélkül!

by Judith

Azok számára, akik életük nagy részében az elhízással küzdöttek, ez a történet talán a szükséges információkat fogja nyújtani ahhoz, hogy kitartsanak. Hisz mindannyian tudjuk, hogy a fogyás nagy kihívás.

A 38 éves pennsylvaniai Kari Lanule 2011-ben eldöntötte, hogy változtat az életén. Az övé egy igazi sikertörténet, hiszen sikerült 136 kg-ról 70 kg-ra fogynia 2 év leforgása alatt.

Kari egész életében túlsúlyos volt és fontos tényező, hogy testmozgást egyáltalán nem végzett. Amikor elérte a 136 kg-ot eldöntötte, hogy nagy szükség van a változtatásra.

Habár korábban számos okból próbált már lefogyni, de egyik diétás terv sem bizonyult jónak. Amikor rájött, hogy lefogyni és az ideális súlyt megtartani nem diéta kérdése, mivel a diéta csak átmeneti, a fogyás sikeres volt. Amit Kari tett, nem volt más, mint életreszóló életmódbeli változtatásokat eszközölni, amely, ahogy ő mondja, az egyetlen mód arra, hogy egészségesek maradjunk.

Íme Kari 10 tanácsa ahhoz, hogy le tudj fogyni és meg is tartsd a vágyott súlyodat.

  1. Reggelizz minden nap

A reggeli a nap lefontosabb étkezése. Tehát akár éhes vagy, akár nem, soha ne hagyd ki a reggelit. Először is, a szervezetnek szüksége van a megfelelő tápláltságra és energiára a nap indításához. Azonban nem minden reggeli egészséges. Cukros gabonapelyhek, zabkása és fánk helyett válassz kiegyensúlyozott, tápláló reggelit, mint a tojás, teljes kiőrlésű toast, gyümölcs és egyéb teljes értékő élelmiszerek.

  1. Hagyd el a feldolgozott ételeket

Mind tisztában vagyunk vele, hogy a legtöbb élelmiszer, amit a boltok polcain találunk, nagy mértékben feldolgozottak, tele vegyszerekkel és adalékanyagokkal. Ha lehetetlennek tűnik is, próbáld kizárni a szemét kajákat az étkezésedből és észre sem veszed, kilókat fogsz ledobni. Ami nagyon fontos, hogy tudd hogyan, mit és mennyit szabad enned.

  1. Tartsd távol magad ettől az 5 dologtól

– üdítőital

– cukor – mindig figyelmesen olvasd el a címkét, ha vásárolsz, mert a cukor ma már mindenben benne van

– „diétás” ételek – az a helyzet, hogy a legtöbb „diétás” étel feldolgozott és tele van adalékanyagokkal, ahogyan rengeteg nátriummal is

– “Zsírmentes” kaják – nagyon fontos tudni, hogy a zsírmentes ételek tele vannak cukorral

– “Cukormentes” ételek – a cukormentes igazából azt jelenti, hogy valamilyen cukorhelyettesítőt tartaémaz az étel, ami még károsabb lehet, mint a cukor.

  1. Hagyd el azokat az ételeket, amelyeknek címkéjük van

A teljes értékű élelmiszerek legyenek az első helyen. A lényeg, hogy tisztán étkezz és ragaszkodj a terményekhez, húshoz és tejtermékekhez. Tény, hogy a címke nélüli élelmiszerek a legegészségesebbek és legelőnyösebbek a szervezet számára.

  1. Igyál sok vizet

A víz a legfontosabb folyadék a szervezeted számár. Amellett, hogy tökéletesen hidratál, nem tartalmaz kalóriát. Ha szeretnéd, hogy a víz vonzóbb legyen, tégy bele egy kis gyümölcsöt. Reggel, ébredés után egy pohár víz és egy pohár minden étkezés előtt, segít csökkenteni az éhséget.

  1. Étkezz változatosan

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás friss gyümölcsökkel, zöldségekkel és teljes értékű élelmiszerekkel, hússal, fehérjékkel és gabonákkal, nélkülözhetetlen az egészséges testsúly fenntartásához. Kerüld a feldolgozott, fagyasztott élelmiszereket, ezek soha nem lehetnek olyan táplálóak, mint a valódi élelmek. Figyelj oda, hogy meglegyen a napi 3 változatos étkezés. Légy óvatos az adagokkal, hiszen könnyen túleheted magad, még egészséges ételekből is. A szervezetednek naponta szüksége van küönféle fehérjékre, gyümölcsökre, zöldségekre, zsírokra és szénhidrátra.

  1. Aludj eleget

Az elegendő alvás rettenetesen fontos az egészséges testsúlyhoz, különösen mivel az alvásmegvonás kontrollálatlan éhséghez vezet a szükséges energia megszerzéséhez.

  1. Légy naprakész az egészségügyi hírekkel

Tájokozottnak lenni egészségügyi kérdésben alapvető, ha fogyni szeretnél. Az internet tele van egészséges receptekkel. Csak keresgélned kell.

  1. Légy pozitív

A pozitív hozzáállás fenntartása kifejezetten fontos a fogyás ideje alatt, mivel legtöbbször csak sok idő múltán jelentkezik szemmel látható eredmény. A negatív emberektől is érdemes távol maradni.

  1. Mozogj rendszeresen, legalább heti 5x

Végül, de nem utolsósorban a rendszeres testmozgás kardinális kérdés az egészséges testsúly fenntartásában. Kezdd lassan és ne erőltesd túl magad elsőre. 30 perc naponta, 5-6x egy héten kell legyen a célod.

Kétség nem fér hozzá, hogy a fogyás jobbá és magabiztosabbá tesz majd, az egészségedet nem is említve. Tarts ki és a siker garalntált lesz!!!

Hirdetés

You may also like