Home Ezotéria Nem véletlenül történnek baleseteink! Különös üzenetet hordoznak számunkra!

Nem véletlenül történnek baleseteink! Különös üzenetet hordoznak számunkra!

by Krisztina

A baleset általában akkor következik be, amikor az ember nem hajlandó észrevenni, hogy nem jó irányba halad, nem azt teszi, amit kellene.

Ha egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani. Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek.

A betegségtünetek figyelmeztetnek arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. Ezekre az intő jelekre, ha mint jelképekre tekintünk, könnyebben megérthetjük lelkünkben rejlő, sokszor elnyomott problémákat.

  • Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk.
  • Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is.
  • A hólyaggyulladás szintén a visszatartott harag, és gyűlölet, vagy épp a szomorúság miatt keletkezik.
  • Tartós munkahelyi sikertelenség eredménye lehet egy derékzsába és a gerincsérv.
  • Az pedig, aki állandóan túlhajszolja magát, sokat vállal magára és mégis mindent tökéletesen szeretne elvégezni, ellenben nem tűri a kritikát, könnyen fájdalmas, és nehezen szűnő migrént kaphat.

A balesetek dekódolása

Minden típusú baleset speciális figyelmeztetést hordoz magában, annak fizikális megnyilvánulása, hogy az illető zsákutcába tévedt, letért az útról. A baj csak az, hogy az emberek nagy többsége, ezt nem így éli meg, nem érti meg a vele történt szerencsétlenség jelzésértékét. Helyette el- és végigszenvedi az egészet, szeretne mielőbb túljutni a kellemetlenségeken. Közben azon bosszankodik, miért épp vele, és miért akkor történt ilyen borzalom, holott minden rendben volt körülötte. Pedig…

A baleset soha nem erről szól, épp az ellenkezőjéről: rákényszeríti az embert a lassításra, vagy arra, hogy észrevegye, hogy rossz irányba tart, valamit elrontott. Ugyanakkor a balesetben sérült testrész olyan üzenetet hordoz, melyet mindenki fel tud tárni magában, ha akar: elárulja, hol akadt el, mi az, amit rosszul csinál, illetve mi az, amivel nem akar szembesülni.

A csonttörés például arra figyelmeztet, hogy valamibe nagyon becsontosodtunk, megkeményedtünk, és ha ebből nem tudunk segítség nélkül kimászni, vagyis önként nem változtatunk ezen, akkor bizony a megoldatlan problémák fizikai síkon – törésben – törnek a felszínre.

Lélek és racionalitás

A bal oldalunk a női, a jobb a férfi énünket hordozza – nemtől függetlenül. De felfoghatjuk úgy is, hogy a bal oldal a múltat és a lelkünket, a jobb a jövőt és a racionalitást képviseli. Ha tehát a bal oldalunk sérül, akkor „nem jó helyre tettünk”, vagy feleslegesen cipelünk valamilyen terhet (a múlt terheit), a jobb oldali sérülések pedig azt jelzik, hogy bár tudjuk, látjuk a dolgokat, mégsem cselekszünk helyesen.

Tisztában kell lennünk mind a lehetőségeinkkel, mind a korlátainkkal. Noha, nem mindenben és nem minden esetben van lehetőségünk a változtatásra, mégis sok mindent meg kell próbálnunk azért, hogy tisztában lehessünk a problémáinkkal, és azzal is, hogy egyedül vagy segítséggel tudjuk megoldani.

Segít a gondolat ereje

Persze, hiába tudjuk, mi, miért történt velünk egy baleset kapcsán, a változtatás soha sem megy egyik pillanatról a másikra. Ez nagyon nehéz feladat. Sokaknál a baleset egy figyelmeztetés arra nézve, hogy meg kell tanulni elfogadni.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket.
Minden gyógyulás kulcsa a saját tudatunkban van. Biztosat nem ígérhetünk, de talán érdemes elgondolkodni az elméleten – ártani nem árt.
Tehát ne csak testünk ápolására fordítsunk hangsúlyt, törődjünk a lelkünkkel is!

Forrás: astronet

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .