Home Egészség & életmódEgészség Rákot okozó adalékanyagok élelmiszerekben

Rákot okozó adalékanyagok élelmiszerekben

by Brigitta

Sokan és sokat foglalkoznak ezzel a témával. Hiszen a daganatos megbetegedések előfordulása minden családot érint sajnos.

Hiába kívánatos és szép egy fagylalt, ha olyan emulgálószereket és vegyszereket tartalmaz amik rákot okoznak. Az élelmiszerek eltarthatóságának idejét különböző kémiai eljárásokkal fokozzák, de be kell lássuk ezzel az emberek egészségét kockáztatják.

Hirdetés

Emilie Viennois a Biomedical Sciences Georgia State University vezető kutatója megállapította, hogy az emulgálószerek megválltoztatják a baktériumokat oly módon, hogy azok gyulladást okoznak a bélrendszerben. Emellett rámutat, hogy a vastag- és végbélrák a negyedik vezető ok a daganatos betegségekhez kapcsolódó haláleseteknél.

Hirdetés

Sajnos minden feldolgozott élelmiszerben található emulgálószer, csak úgy mint a csokoládéban, fagylaltban, bolti kenyérben és margarinban, hogy csak néhányat említsek.

A legtöbbet azzal tehetjük ha a felnövő generációt, a gyerekeinket tudatosan neveljük táplálkozás téren is és igyekszünk magunk elkészíteni az ételeinket, mondta Emilie.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.