Home Egészség & életmód 3 dolog, amit csak egy keresztanya képes betölteni egy gyerek életében!

3 dolog, amit csak egy keresztanya képes betölteni egy gyerek életében!

by Krisztina

A keresztszülők szintén nagyon jelentős szerepet töltenek be az idők során. A nevelésük természetesen nem a keresztszülőkön múlik, de sok dologra ők is megtanítják a csemetéket.

Vegyük például a keresztanya szerepét. Olyan, akár egy második anya. Mindig jelen van, ha szükség van rá, boldogságot hoz a gyermek életébe, és ha bűnrészességről van szó, első számú alany. A gyermek úgy tekinthet rá, mint egy másodlagosan követendő személyre.

Lelki támogató

A keresztanya olyan, akár egy pszichológus, mindig megérzi, ha a gyermek szomorú, unatkozik, vagy valami miatt nem érzi jól magát. Figyelmesen hallgat, és mindig ki lehet sírni a vállán a problémákat.

Igazi bizalmas, hiszen egy gyermek, amikor cseperedik, nem biztos, hogy mindent meg akar osztani a szüleivel, azonban egy keresztanyával más a helyzet. Olyan, mint egy barát, aki szülői szeretettel fordul felé és mindig van egy jó tanács a tarsolyában.

Akár egy második anya

A család egyik alappillére, aki mindig támogatja a szülőt. A gyermek megbízhat benne, hiszen mindig hajlandó gondoskodni róla, akár a sajátjáról. Ha a nagyszülő nem opció, a szülő mindig hozzá fordul, sőt lehet, hogy már előtte.

A gyermek fejlődésének szolgálatában

Jellemzően egy korosztályt képvisel a szülővel, ezért a gyermek hasonlóan képes felnézni rá. Megérti a gyermek problémáit és segít neki azokat leküzdeni és túljutni rajtuk. Minden tapasztalatát beveti, hogy a gyermeket az egészséges fejlődés útján terelje. Akár közös hobbik által is fejlődhet a gyermek mellette.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés

You may also like