Home Egészség & életmódEgészség Visszeres a lábad? Íme 4 dolog, amitől nagyon óvakodj!

Visszeres a lábad? Íme 4 dolog, amitől nagyon óvakodj!

by Krisztina

A hosszú ideig ülő, vagy állómunkát végző emberek esetében sokkal hamarabb megjelennek a kidudorodó visszerek. De akár szív-vagy veseelégtelenség is okozhatja a problémát.

Ha valaki visszeres problémákkal küzd, minél hamarabb keressen fel egy szakorvost, hogy a megfelelő kezelésben részesülhessen. Azok az emberek, akik aktív testmozgást végeznek, sokkal inkább szenvednek a visszerek okozta tünetektől, mint azok, akik csak pihentetik a lábukat. A mozgás által beindul a vérkeringés, a nyirokáramlás, és a vérrögök kialakulása is elkerülhető. A visszerességgel együttjár a lábduzzanat, viszketés, és gyulladás is. A legfontosabb, hogy, aki visszérproblémákkal küzd, minél hamarabb szokjon le a dohányzásról, és az alkohol italok fogyasztásáról.

Íme, néhány tipp, hogy mit kell tenni, ha valaki visszeres problémákkal küzd.

1.Használjunk (lehetőleg természetes alapanyagú) visszérkenőcsöket. Ezek a kezdeti stádiumban nagyon jó hatással lehetnek, növelik az erek rugalmasságát, erősítik az érfalat.

2.Készítsünk otthon mi magunk természetes kenőcsöt aloe vera, méz, és sárgarépa lé keverékéből. Egyenlő arányban keverjük el a három hozzávalót, a sárgarépát reszeljük le. Naponta 3-4 alkalommal használjuk.

3.A kompressziós harisnya, vagy fehérnemű viselése megakadályozz a fölösleges víz felgyülemlését, és gondoskodik az erek rugalmasságáról. Az is segíthet, ha hosszabb ideig ülünk, kössük be az visszeres végtagot.

4. Óvatosan masszírozzuk be mézzel a problémás területet, majd vegyünk egy hideg, illóolajos fürdőt. Méhviasz, propolisz, és olívaolaj keverékéből is készíthetünk hatékony kenőcsöt. 2:1:1 arányban keverjük.

Hirdetés

You may also like