Home Egészség & életmódEgészség Vigyázz! Ezt mindenképp olvasd el a csoki mikulás címkéjén, mielőtt a gyereknek adnád, vagy megennéd!

Vigyázz! Ezt mindenképp olvasd el a csoki mikulás címkéjén, mielőtt a gyereknek adnád, vagy megennéd!

by Krisztina

Ma, december 6.-án, Mikulás napján kevés olyan ember és legfőképp gyerek lesz az országban, aki ne enne meg legalább egy csoki mikulást.

A legtöbb boltokban kapható csoki figurákkal azonban jobb óvatosnak lenni és célszerű figyelni az alábbi néhány dologra!

A tejbevonó massza, amiből a rossz választásnak bizonyuló figurák készülnek, nem más, mint hamis csokoládé. Gyártásakor a kakaóvajat, mely a valódi csokoládé 50%-át adja, más növényi zsírral, kókusz- vagy pálmaolajjal helyettesítik. Ennek köszönhetően a massza előállítása jóval olcsóbb a gyártónak, és a boltokba kerülő figurák is olcsóbbak lesznek – igaz, nem is annyira finomak.

Az is fontos, hogy a valódi csokoládé – minimum 35% kakaó – számos kedvező egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, antioxidáns, vitaminban és ásványi anyagban gazdag. Minél nagyobb a kakaótartalma, annál inkább dúskál ezekben.

Ezzel szemben a tejbevonó massza nem bővelkedik tápanyagokban, hiszen kevesebb, a csokoládé kedvező tulajdonságainak kulcsát képező kakaót – minimum 5% – tartalmaz. Sőt, a tejbevonó nemcsak kevésbé egészséges, de egészségtelennek is nevezhető, mivel a benne lévő növényi zsírnak magas a transzzsírtartalma, ami nem tesz jót a szívnek és az érrendszernek.

Erre figyelj vásárlásnál!

Mindig vess egy pillantást a figura csomagolásán található címkére. Azon világosan fel van tüntetve, hogy az adott darab miből készült. Olyat érdemes választanod, amelyik valóban csokoládéból van, és nem olyat, amelyik kakaós tejbevonó masszából.

Jó taktika, ha ismertebb, nevesebb gyártótól származó figurát keresel, mert termékeik, akárcsak táblás csokoládéik, valóban csokiból készülnek, nevük pedig egyfajta garancia arra, hogy nem fog csalódást okozni, amit a csillogó csomagolás rejt.

Hirdetés

You may also like