Home Egészség & életmód Vágj félbe egy aloe verát, dörzsöld az arcodba, majd várj 15 percet. Az eredmény téged is elvarázsol majd!

Vágj félbe egy aloe verát, dörzsöld az arcodba, majd várj 15 percet. Az eredmény téged is elvarázsol majd!

by Krisztina

Az aloe vera nem csak a természetes gyógymódok terén ismert, a szépségápolásban is nagy népszerűségnek örvend.

A pozsgás növény gyógyító hatása több ezer éves múltra tekint vissza. Az egyiptomiak az élet megújulása szimbólumának tartották.

Bár számtalan hasznos aktív összetevője van, főként antioxidáns, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatása miatt kedveljük, a kozmetikai ipar pedig sejtregeneráló tulajdonságát használja ki, s azt, hogy elősegíti a bőr természetes színének megőrzését.

Az élő növény nagy százalékban tartalmaz jótékony hatású összetevőket. A fiatal növényeket soha nem használjuk fel, mert ezekben még nem alakult ki a gyógyító rész, kb. négy-öt éves korára éri el azt a fejlettségi fokot, amikor már felvághatjuk a leveleit.
Javaslom tartsunk otthon egyszerre több növényt. A zselés része nem csak nedvességet tartalmaz, hanem  ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket, aminosavakat, szénhidrátokat , vitaminokat….
Dörzsölj aloe verát az arcodba és megdöbbensz majd te magad is jótékony hatásán!

Íme a módszer:

Moss meg egy aloe vera levelet tiszta vízzel, majd húzd le óvatosan a külső héját.  Egyszerűbb, ha ketté vágod, így könnyebben hozzáférhetsz a benne lévő zselés anyaghoz. Tisztítsd meg alaposan a bőröd, majd dörzsöld bele a félbe vágott levelet körülbelül 5 percen át, körkörös mozdulatokkal.
Várj 15 percet, majd mosd meg az arcod először meleg, majd hideg vízzel és töröld szárazra. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha este, lefekvés előtt alkalmazzuk ezt a módszert.
Figyeld majd meg bőröd milyen feszessé, kipihentté, bársonyossá és ragyogóvá válik ez alatt a 15 perc alatt! A gyulladt, kisebb pattanások teljesen visszahúzódnak, el is tűnnek.
Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .