Home Csináld magad Télen sem kell epret venned! Termeszd magad a lakásodban egész évben!

Télen sem kell epret venned! Termeszd magad a lakásodban egész évben!

by Judith

Szeretnél pénzt spórolni és mégis egészséges, vegyszer mentes gyümölcsöt fogyasztani? Ne körözz többet a zöldségosztályon, miközben megtermesztheted magad a saját házi epredet egész évben!

 

Az eper mindig is a kertészek legjobb barátja volt, mivel a négy falon belül és a szabadban is képes teremni. Csak egy cserépre, virágföldre és magára a palántára van szükséged.

Csináld meg életed legjobb befektetését, szerezz be organikus eperpalántát egy helyi kertészetből. Tedd vízbe egy órára a palántát, mielőtt elülteted, különben nem biztos, hogy túléli az átültetést.

Ó, és a cserépről pedig annyit, hogy legyenek elvezető nyílásai, így a víz át tud folyni a földön, ahogyan a normál talajon is teszi és nem kell aggódnod, hogy eláztatod az epredet.

Töltsd meg a cserepet földdel és helyezd a palántát a közepére. Húzd össze a földet, hogy az epred biztosan álljon a cserépben, gyökereivel lefelé. A föld legyen 5 cm-rel a cserép pereme alatt.

Nagyon fontos dolog: az elhelyezés! Olyan helyre kell tenned a cserepet, hogy naponta legalább 6 órát érje a napsütés.

Ha már megvagy a nehéz résszel, a gondos ápolás marad hátra. Ne öntözd túl a palántát. A föld legyen nedves, de ne vizes és figyelj oda a locsolásra reggelente vagy nap közben.

Szintén szükséges, hogy 180 fokkal elforgasd a növényt minden egyes héten, hogy minden oldalát egyenlően érje a napfény.

Ha gondosan betartod ezeket a lépéseket, az epreid valószínűleg kora-közép tavaszra be is érnek. Mielőtt ráeszmélnél, már élvezni is fogod a saját friss, ízletes terményedet!

Kérlek oszd meg családoddal és barátaiddal.

 

Hirdetés

You may also like