Home Érdekes! Te is be ágyazol minden reggel? Ha elolvasod ezt a cikket, soha többé nem teszed majd!

Te is be ágyazol minden reggel? Ha elolvasod ezt a cikket, soha többé nem teszed majd!

by Krisztina

Te hogyan indítod a reggeled? Beágyazol mielőtt elmész otthonról, vagy sem?

Az emberek többsége szereti úgy hagyni a hálószobáját, hogy reggel, ébredés után beágyaz. Ők úgy vallják nyugodtabbak, rendezettebbek így és nem fogadja őket nap végén a szanaszét heverő ágy látványa.

Van azonban egy másik csoport, akik kifejezetten nem szeretnek beágyazni, őket nem zavarja ez.

Nos, ha te ez utóbbi csoportba tartozol, akkor te cselekszel helyesen!

Eláruljuk miért!

Egy felmérés és egy vizsgálat szerint, ha az ágyunk vetetlen marad, kevesebb baktérium lapul meg abban, a poratkák száma sokkal kevesebb és akik ebbe a csoportba tartoznak sokkal egészségesebbek is.

Átlagosan 1,5 millió atka él az ágyban, amelyek az elhalt bőrsejtekkel táplálkoznak. Az atkákat szabad szemmel nem láthatjuk, mivel mikroszkopikus méretűek nem is érzékeljük, hogy az ágyban vannak.

Azonban veszélyesek mivel több betegség kialakulását is okozhatják, így például allergiát válthatnak ki, de akár asztmás megbetegedést is előidézhetnek.

A poratkák a nedves környezetet kedvelik, álmában ugyanis mindenki izzad, így a nedves ágynemű nedvessé válik. Azonban ha nem vetjük be az ágyunkat, az ágyneműk szellőznek és gyorsan megszáradnak.

Mit tehetünk?

Ne vessük be az ágyunkat, hagyjuk a poratkákat kiszáradni és elpusztulni, hogy ne vegye őket körül nedvesség. A kutatók szerint jobban tesszük, ha este megágyazunk és így napközben az ágynemű szellőzhet, amelynek révén az atkák nagyobb része elpusztul.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .