Home Csináld magad Soha többé nem veszel mandarint, ha meglátod milyen egyszerűen termeszthetsz te magad is!

Soha többé nem veszel mandarint, ha meglátod milyen egyszerűen termeszthetsz te magad is!

by Zsani

A mandarin rengeteg vitaminban gazdag ízletes gyümölcs, éppen ezért nagyon sokan előszeretettel fogyasztják. Most megmutatjuk, hogyan termesztheted meg saját magad!

Miért érdemes mandarint fogyasztani?

  • erősíti az immunrendszert
  • sokféle vitaminban bővelkedik
  • jó hatással van a szervezetre

Hogyan is kezdjünk hozzá?

Először is szükségünk van a magokra, amelyeket beszerezhetünk a boltban vagy kiszedhetjük magából a gyümölcsből. Ebben az esetben jól mossuk meg a magokat. Érdemes olyan mandarinból kiszedni őket, amelyek kisebb méretűek, de a legjobb az lenne, ha találnánk olyan gyümölcsöt, amelynek szára és levele is van.

A magokat helyezzük egy vizes szalvétára, és hagyjuk is így 2-3 napra, ügyeljünk arra, hogy a szalvéta mindig nedves legyen. Ha a magok már megrepedtek, az azt jelenti, hogy már alkalmas az ültetésre.

Amikor az ültetésre kerül a sor, fontos megjegyezni, hogy milyen földbe érdemes elültetni. A legjobb, ha egy kerámiacserép aljára apró köveket helyezünk, majd erre töltjük rá az előzőleg összekevert jó tápértékű földet és homokos földet. A magokat kb 4 cm mélyre helyezzük a földbe.

Milyen helyen érzi jól magát és hogyan gondozzuk?

A mandarin a 24-28 fokos hőmérsékletet és a mindig napos helyet kedveli. A szobában lévő szárazabb levegő nem tesz jót neki, éppen ezért 2-3 naponta locsoljuk meg, melegebb idő esetén még gyakrabban is.

A mandarinnak időközönként szüksége van cinkre, magnéziumra és vasra. Ügyeljünk arra, ha vannak száraz ágak, azokat mindig távolítsuk el.

Mennyi idő múlva terem meg az első gyümölcs? 

Körülbelül 4 év múlva teremnek gyümölcsök egy mandarinfán.

Hirdetés

You may also like