Home Csináld magad Önts ecetet a farmerodra és leesik az állad!

Önts ecetet a farmerodra és leesik az állad!

by Krisztina

Nagyon kevés ember ismeri azt a trükköt, amivel akár évekig is ugyanolyan kinézetű maradhat a kedvenc farmerunk és mindehhez semmi másra nincs szükségünk, csak egy kevés ecetre és sóra.

A farmer különleges bánásmódot igényel,hiszen egyike azoknak a ruhadaraboknak, melyek a legerőteljesebben engedik a színüket, és amelyek könnyen kopnak. Ha sokáig szeretnéd megőrizni a színt, akkor vásárlás után az első mosás előtt a legjobb, ha egy éjszakára sós vízbe áztatod vagy ecet és víz fele-fele arányú keverékébe.

Mire figyelj?

Mindig, minden mosásnál fordítsd ki a nadrágodat mielőtt a mosógépbe teszed, soha ne mosd a színén őket! Ha teheted, csak langyos vizes programmal mosd!

A farmereket célszerű mindig alacsony hőfokon mosni, ami maximum  40°C legyen, ha szeretnénk megőrizni a színüket. Hidd el, ez a hőfok is elegendő, hogy megtisztítsuk a ruhánkat és így megőrizhetjük rugalmasságát is.

Mosópor helyett jobb választás a mosógél, mivel ez nem rakódik az anyagra és így nem hagy foltot a megszáradt ruhán sem.

Az ecetes-sós áztatást egyébként félévente érdemes megismételni, így sokáig újszerű marad a kedvenc ruhadarabod.

Ha leöntötted, leetted valamivel a nadrágod, akkor a foltokkal bánj óvatosan: soha ne kezdd el erősen dörzsölni az anyagot, mert azzal maradandóan károsítod az anyag színét.Inkább próbálkozz egy kis ecetes citromleves áztatással.Ezzel itasd át a foltot, enyhén dörzsöld át puha szivaccsal, majd mosógépben mosd ki a farmert. Sem az ecet, sem pedig a citrom nem fakítja ki az anyagot, a foltot viszont eltávolítják.

Hirdetés

You may also like