Home Csináld magad Nyálkás, büdös a mosógép, dohos szagú a ruha? Így tisztítsd ki, amíg nem kell újat venned!

Nyálkás, büdös a mosógép, dohos szagú a ruha? Így tisztítsd ki, amíg nem kell újat venned!

by Krisztina

Ha a te mosógéped sem arról híres, hogy csillog-villog, mint új korában, akkor itt az ideje minél hamarabb cselekedned, amíg nem kell elővenned a pénztárcád egy új mosógépre.

 

 

A mosógépben a lerakódások folyamatosan rontanak a gép technikai állapotán, míg odáig fajulhat a dolog, hogy meghibásodik, majd teljesen elromlik! Ne sajnáld az időt és azt a kevés fáradtságot, hogy kitisztítsd a géped, adunk neked ehhez néhány jól bevált trükköt!

Ecet

A vízkőlerakódásokat, illetve a mosószerből, öblítőből visszamaradt szennyeződéseket ecetes mosással távolíthatod el a legegyszerűbben.

Fogj egy flakon háztartási ecetet, töltsd fel a mosógép adagolóját, a maradék ecetet pedig egyszerűen öntsd a dobba.

Ezután indíts el egy 90 fokos mosást, ha pedig lejárt, akkor indíts el még legalább egy öblítést, hogy biztosan minden fellazult szennyeződést eltávolíts.

Trisó

A trisót háztartási boltokban szerezheted be, szinte fillérekért.

Az ecethez hasonlóan egy-két kanállal az adagolóba kell tenned, a többi pedig mehet a dobba.A 90 fokos mosás és a forró víz fokozza a trisó hatását, így még a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolíthatod.

Tisztítás után érdemes még egy üres programot lefuttatni, hogy nehogy valahol maradjon a szerből a gépben, és esetleg foltot hagyjon a ruhákon.

Teafaolaj

Ha a mosógépben kellemetlen, dohos szaga van, akkor valószínűleg valahol penész rakódott le benne.

Ilyen esetekben is hatékony lehet az ecet, de talán még jobb a teafaolaj, amiből a mosógép adagolójába töltve, egy közepes hőfokú mosást elindítva minden baktériumot és spórát elpusztíthatsz.

Fogkefe

A legtöbb mosógépnek az adagolója egy kiemelhető fiók, és ezt időről időre érdemes ki is venni, majd fogkefével és ecettel vagy más tisztítószerrel alaposan átsikálni, mert az aljában nyálka és gomba, penész telepedhet meg.

Az adagolót akár ecetes vízben is áztathatod, mielőtt átdörzsölöd, hogy biztosan minden lerakódást elpusztíts.

Mosószóda

Ha szeretnéd, hogy a mosógép sokáig tiszta is maradjon, akkor legalább a fehér ruhák tisztításához használj mosószódát: ez a vízben teljesen feloldódik, nem hagy maga után lerakódásokat, ráadásul a penész és a vízkő kialakulását is megnehezíti, így a mosógép tovább marad friss illatú.

Hirdetés

You may also like