Home Egészség & életmód Nyakad többé nem árulja el a korod! Íme a titok!

Nyakad többé nem árulja el a korod! Íme a titok!

by Krisztina

Ha eddig még nem találtad meg a megfelelő csodaszert nyakad megfiatalítására, akkor próbálkozz meg először az alábbi tippjeinkkel, amelyek többé nem titkok számodra!

1. C-vitamin bevitel növelés

Az egyik legtermészetesebb antioxidáns, amelyet számos kutatás alá is támasztott már az évek folyamán. Ha a megszokott hidratáló krémünkhöz hozzátörünk egy-két C-vitamin tablettát és ezt felvisszük a nyak és a dekoltázs részére, nagyban javíthatunk a bőr szerkezetén és hidratáltságán.

2. UV védelem

A napsugárzás káros hatásai elsősorban a nyak és a dekoltázs környékén fejtik ki hatásukat, itt kezdenek el ugyanis leghamarabb öregíteni. Ha hosszabb ideig tartózkodunk napon, soha ne felejtsük el bekenni ezeket a területeket napvédő krémmel, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát.

3. Testmozgás

A rendszeres testmozgás nem csak az egészség megőrzése szempontjából fontos, hanem a bőr rugalmasságának megőrzése miatt is. Ugyanez vonatkozik a nyakra is. Számos tanulmány megerősíti ugyanis azt a tényt, hogy azok, akik rendszeres testmozgásban élnek sokkal feszesebb bőrrel rendelkeznek és sokkal hosszabb ideig képesek megőrizni bőrük fiatalságát.

4. Kollagén

A kollagén elengedhetetlen része a bőr kötőszövetei számára, hogy a bőr hosszú ideig feszes és rugalmas maradhasson, valamint a bőrsejtek megújuljanak. Ha szeretnénk feszes nyakat és dekoltázst, minden esetben válasszunk kollagén tartalmú krémet.

5. Zsírsavak lefekvés előtt

Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak rendkívül hasznosak a bőr minőségének megőrzésében, serkentik a kollagén termelést és újjáépítik a bőrsejteket. A legjobb ételek, amelyekben mindkét forrás megtalálható, a lazac, a szardínia, az avokádó, a spenót, a lenmag és a tökmag. A legjobb, ha lefekvés előtt egy órával fogyasztjuk őket.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .