Home Csináld magad Nevelj édesburgonyát az ablakpárkányodon! Meg sem gondolnád milyen gyönyörű növény lesz belőle!

Nevelj édesburgonyát az ablakpárkányodon! Meg sem gondolnád milyen gyönyörű növény lesz belőle!

by Krisztina

Az édesburgonya fogyasztása mellett számtalan érv áll, nem csak finom, de nagyon egészséges is, nagyon sok jó, hatékony hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve.

Az édesburgonya rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett kedvező élettani hatásai vannak. Szénhidrátban és béta-karotinban gazdag élelmiszer, de C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Fehérje és magnézium tartalmának köszönhetően kedvező hatással van az izmok építésére és működésére.

Ezenkívül erősíti az immunrendszert, serkenti az emésztést, továbbá nagy szerepe lehet a különböző rákbetegségek megelőzésében is. – különösen bél, gyomor és vese rákokat előzhet meg. Gyomorfekélyben, asztmában szenvedők, szívproblémákkal küzdők vagy cukorbetegek számára hasznos növény.

Otthoni termesztése nem csak egy okos megoldás, hanem egy nagyszerű ötlet is, ha egy ilyen (a képen is jól látható) gyönyörű növényt szeretnél te is az otthonodba!

Lássuk, hogyan nevelj otthon!

Vegyél olyan édesburgonyát,ami már elkezdett csírázni és szurkáld tele az oldalát fogpiszkálóval. Ezek segítenek majd megtartani a burgonyát a pohár felszínén, hogy ne érjen le annak aljára. Engedj félig néhány poharat vízzel, majd helyezd bele a fogpiszkálós burgonyákat. Tedd őket meleg, de napos helyre és hagyd, hogy a gyökerek fejlődésnek induljanak.

Ha a burgonyákon legalább már 3 db levél kinőtt, akkor kiveheted őket í vízből és elültetheted őket. De csak óvatosan, vigyázz, ne törd le a gyökereket!

Ha az elbokrosodott burgonya már szép hosszú lett, összekötheted a végét óvatosan és lazán, ezzel még nagyobb növekedésre ösztönzöd.

Egyetlen burgonyából ekkora hatalmas növényed fejlődhet, gyorsan nő. Ha már kinőtte a helyet, rakhatod erkélyre, vagy teraszra.

 

Hirdetés

You may also like