Home Csináld magad Nem akar virágozni a muskátlid? Ezzel a módszerrel pár nap alatt virágba borul az egész!

Nem akar virágozni a muskátlid? Ezzel a módszerrel pár nap alatt virágba borul az egész!

by Krisztina

A muskátli nem egy túl drága növény, azért tavasszal az új tövek vásárlása sem igen viseli meg a pénztárcánkat. Viszont az évről évre átteleltetett és megújított muskátli hatalmas sikerélményt jelent, különösen akkor, ha az eredeti növény még a nagyié volt, vagy egyéb kedves emlék fűződik hozzá.

Ha szeretnéd, hogy idén a muskátlid háromszor szebb, több és nagyobb virágokat hozzon, akkor az alábbi lépéseket tartsd be ennek érdekében!

1. Ültetés

Soha ne ültesd kicsi virágtartóba, a legtökéletesebb számára a nagy erkélyláda vagy a kaspó. Ha átültetted vásárlást követően ne sajnáld róla a vizet, és soha ne érje egész nap a tűző napfény, mert kiég. Az árnyékos hely sem ideális neki, ezért a legjobb választás egy olyan hely, ahol a nap egyik felében napfény, a másik felében pedig árnyék éri.

2. Locsolás

Kevesen tudják, de a muskátlit úgy és csak akkor szabad locsolni, ha a földje teljesen kiszáradt. A legjobb időszak a hajnali órák, a napfelkelte előtti időszak. Pár hónap elteltével pedig mindenképp pótoljuk a tápoldatot, akár heti két alkalommal is az öntözővízhez adhatjuk.

3. Száraz virágok

Minden nap ellenőrizzük le a száraz virágokat és távolítsuk el ezeket, hogy ne akadályozzák az újak növekedését. Havonta egyszer, júniustól vágjuk mindig vissza a hajtásokat. Azt az elvet kell ebben az esetben követnünk, hogy inkább legyen kisebb, de virágosabb, mint egy nagyobb bokor kopaszon.

Hirdetés

You may also like