Home Csináld magad Ne dobd ki a régi lepedőket! Használd fel! Tippek otthonra

Ne dobd ki a régi lepedőket! Használd fel! Tippek otthonra

by Zsani

Biztos te is sokszor észreveszed, hogy mennyire pazarló életet élünk: Kidobunk félig használt tárgyakat és csak kissé sérült használati eszközöket. Helyette csillogó újat vásárolunk. Tudtad, hogy a ruhaipar a második legszennyezőbb iparág a világon? Ne gyárts újabb terhet a Földnek! Hasznosítsd újra, amit lehet!

Íme néhány csodás ötlet, mire használható a feleslegesnek tűnő ágynemű és lepedő.

Gyerekjáték tartó

A gyerekek puha plüsseinek, állatfiguráinak, vagy játékautóinak tökéletes megoldás lehet egy régi lepedőből készített tároló. Könnyedén fellógatható az ágy végébe, ahonnan kényelmesen elérhetőek a játékok.


Fagyvédő

A kertészek kiváló fagy elleni takarót készíthetnek a növényeik számára, ami megvédi a palántákat a könnyebb fagyoktól.


Imádnivaló rongyszőnyegek

A régi lepedők pihe-puha rongyszőnyeggé varázsolhatók, ami otthonossá teszi lakásunkat. Ki ne szeretne puha szőnyegre lépni reggel?


Pizsama lepedőből

A lepedők többsége kellemes puha anyagból készül, ami tökéletes választás egy pizsamához is. Bő és kényelmes nadrág varrható belőle. Nem fogod megbánni!


Függőágy

Kevesen utasítanának vissza egy kellemes sziesztát a friss levegőn. A megfiatalító pihenés már csak egy újrahasznosított függőágyban kellemesebb. Az érzés pedig olyan, mintha a saját ágyadban aludnál.


Uv szűrő és szúnyogháló

Ha a kisbabád szeret kinn lenni a levegőn egy lepedőből készült napellenzőt fabrikálhatsz a mászókája fölé, amivel óvod a kicsi bőrét. Sőt a bogarak sem fognak bemászni hozzá.


Függöny

A fölösleges huzatok és lepedők költséghatékony függönnyé varázsolhatók. Tedd próbára kreativitásod!


Strand szőnyeg

Használj egy gumis lepedőt a strandon. Csak négy táska kell a kifeszítéséhez. Ha nem akarod, hogy babád éppen a homokban játsszon, tökéletes választás.

Forrás 

Hirdetés

You may also like