Home Egészség & életmódEgészség Mi a legveszélyesebb az egészségedre? Horoszkópod elárulja mire kell nagyon figyelned!

Mi a legveszélyesebb az egészségedre? Horoszkópod elárulja mire kell nagyon figyelned!

by Krisztina

Ha rendszeresen látogatsz el orvosi vizsgálatokra és különböző szűrővizsgálatokra, akkor már egy lépést megtettél annak érdekében, hogy idejében megtudd milyen betegséged lehet – amiről esetleg eddig nem tudtál.

Csillagjegyed viszont világosan megfogalmazza mely betegségekre vagy hajlamos és melyek azok a szerveid, amelyekre érdemes nagyobb figyelmet fordítanod!

KOS

Egészségügyi szempontból a január eleje és az egész április látszik kritikusnak. Ez utóbbi különösen sok gondot mutat. Sajnos egész hónapban olyan kereszt lesz az égen, ami súlyos helyzetet szimbolizál. 2018-bean pont a születésnapjuk környékén kell a legjobban vigyázniuk magukra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy lassabban közlekedjenek, lassabban mozogjanak és lassabban egyenek! Az első fél évben még párkapcsolati zűrök is bosszanthatják a Kosokat. Ettől szokatlanul bizonytalanok és idegesek lehetnek, ami szintén nem tesz jót nekik. Szerencsére a második fél év jobb lesz. Különösen az őszi időszak.

BIKA

2018-ban nem lesz könnyű dolguk a Bika-szülötteknek egészségük megőrzése terén. Év elején a hidegtől kell óvniuk magukat. Szokatlanul nagy mínuszok lesznek, ezért nem elegendő a tavalyi csizma. Vastagabb talpú kéne, vagy egy plusz talpbetét. Ez rendkívül egyszerű és nagyszerű megoldás. Áprilisban apró baleset érheti a Bikákat, ennek oka a kapkodás lesz. Szóval nem szabad kapkodni, és mindig oda kell figyelni, hova lépnek, hova nyúlnak. Ősszel, kimondottan szeptemberben a vesékre kell vigyázni. Remek és praktikus a derékmelegítő. Többféle színben kapható, és láthatatlanul is lehet hordani.

IKREK

Az Ikrek-szülötteknek 2018 első fél évében csak az elegendő mennyiségű és minőségű pihenésre kell odafigyelniük. Nemcsak az alvásról van szó, hanem a kikapcsolódásról is. Ikrek lévén – ami levegős jegy – sokat kell a szabadban lenniük, és alaposan kiszellőztetni a fejüket és a tüdejüket. Az év második felében az augusztus vége lesz kritikus egészségügyi szempontból. Ekkor a nyirok- és a hormonrendszer látszik érzékenynek. Erre a legegyszerűbb gyógymód a rengeteg folyadékbevitel. Az év utolsó negyedévében, amikor csökken a napsütéses órák száma, egyenek sok nyers gyümölcsöt és zöldséget!

RÁK

2018 első felében kell vigyázniuk magukra a Rák-szülötteknek. A január és az április tűnik veszélyesnek egészségügyi szempontból. Januárban a fagy okozhat gondot. Nem elég melegen öltözniük, olyan csizma is kéne, aminek nem csúszik a talpa. Áprilisban egy nagy kereszt lesz az égen, ami a gondot jelzi. Szerencsére Jupiter, a Nagy Szerencse bolygója a Rákokat védi. De tartózkodjanak mindenféle túlzástól: sok evés, sok ivás, sok edzés, sok munka, sok takarítás stb.! Az év második felében – elsősorban szeptemberben – a közlekedésben kell óvatosnak lenniük. Sajnos nem elég, ha ők körültekintőek…

OROSZLÁN

Az Oroszlánoknak egész évben az április lesz a legsúlyosabb egészségügyi szempontból. Ha ezt ügyesen „túlélik”, akkor semmi rossz nem történhet velük. 2018 áprilisában szinte minden napra jut olyan feszült bolygóállás, ami óvatosságra inti az Oroszlánokat. Elsősorban a közlekedésben kell visszafogottnak lenniük. Soha ne siessenek és ne előzzenek, illetve a kereszteződésekben többször is győződjenek meg a többiek szándékáról. Emellett a táplálkozásukra is oda kell figyelniük. A túl sok hús és tejtermék savasítja a szervezetet. Inkább egyenek minden nap nyers zöldséget és gyümölcsöt!

SZŰZ

Ne sajnáljanak pénzt költeni az egészségükre a Szüzek. Be kell végre látniuk, hogy ez a legjobb befektetés. 2018-ban tuti, hogy több remek módszerrel és/vagy eszközzel fognak találkozni. Persze nem kell mindent megvenni. Áprilisban műtét vagy más orvosi beavatkozás kerülhet szóba, de nem kell megijedniük ettől. Elkerülhető, ha időt szánnak az alternatív irányzatra. Ugyanis ezek csak akkor hatásosak, ha nem sietnek. Nyáron kerüljék a tűző napot! Lehetőleg félárnyékban „napozzanak”! Télen – különösen decemberben – a hideg, szeles, huzatos helyeket kell kerülniük, ha nem akarnak lebetegedni.

MÉRLEG

2018 januárjában nem ciki, ha a Mérlegek kerülik a zsúfolt helyeket. Az is érthető, ha a tömegközlekedési eszközökön kesztyűben kapaszkodnak, és a szájuk elé húzzák a sálat. Így elkerülhetik a fertőző betegségeket. Áprilisban olyan sok fronton kell helytállniuk, hogy szinte előre jelezhető a lerobbanás. Ez csak tudatos hétvégi kikapcsolódásokkal és sok alvással előzhető meg. Nyáron hiába van kánikula, könnyen megfázhatnak, ha túl erősen lehűtött légkondicionált helyen tartózkodnak. Ősszel és télen családon belül fertőzhetik egymást a Mérlegek. Így többször is visszaeshetnek ugyanabba a betegségbe.

SKORPIÓ

A Skorpió-szülöttek valójában sosem betegek. Ha ágynak dőlnek, akkor csak pihenésre és egy kis törődésre vágynak. Ezt tudniuk kell, és ezzel felesleges aggodalmaktól megkímélik önmagukat és szeretteiket. Ennek ellenére vigyázniuk kell magukra 2018-ban is, hiszen senki sem vigyázhat helyettük. Az évnek összesen két kritikus hónapja lesz: a január és az április. Ekkor sem igazán egészségügyi gondokat mutatnak a bolygók, hanem inkább sérülést, balesetet. Szerencsére ezek elkerülhetőek, illetve megelőzhetőek. És sose felejtsék, hogy nemcsak magukra, hanem a többiekre is vigyázniuk kell!

NYILAS

2018 a Nyilasok egészsége szempontjából az egyik legjobb évnek ígérkezik. Erősek és vitálisak lesznek. Ennek csupán két előfeltétele van: mozogjanak rendszeresen és mindig aludjanak eleget! Előbbi nem kell, hogy edzőteremben történjen. Válasszanak olyan sportot, amit jókedvvel csinálnak! Az elegendő alvás pedig azt jelenti, hogy mindig feküdjenek le éjfél előtt! Mindössze két kritikus hónap van, amikor jobban kell vigyázniuk magukra: júniusban és novemberben. Ekkor a huzatos helyeket kell kerülniük. Sajnos észre sem veszik, és könnyen megfázhatnak. Ne tűrjék a huzatot! Inkább menjenek el onnan!

BAK

Nem indul túl fényesen 2018 a Bak-szülöttek számára az egészségük szempontjából. Vegyenek komolyan minden apró tünetet! Persze nem kell hipochonderré válniuk. Egész januárban feszült bolygóállások lesznek az égen, ami a Bakoknak kimondottan nehéz lesz. Később még az április lesz kritikus. Ekkor szinte szó szerint megismétlődik a januári helyzet. Nagyon vigyázzanak magukra! Az év második fele sokkal simább lesz. Ősszel és télen csak a réteges öltözködésre kell ügyelniük. Kiszámíthatatlan lehet az időjárás. Így reggel nem tudhatják, hogy mire készüljenek. Eső, szél, zápor, zivatar bármikor jöhet.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntőknek 2018-ben minden korábbinál jobban kell vigyázniuk magukra. Az a kereszt, ami januárban és áprilisban az égen lesz, nem szokványos. És ez most sajnos negatív hatásúnak tűnik. Elsősorban a táplálkozásra kell figyelniük. Nincs mese, nem lehet tovább „bűnözni”: késő este tilos kiadós vacsorát enniük, kerülendő minden zsíros, túl fűszeres étel, és kapkodva, idegesen sosem szabad enniük. Így nem terhelik meg a gyomrukat és a szervezetüket. Az év további részében nem látszik nehézség. Egyetlen dolguk lesz ekkor: hétvégenként kapcsolódjanak ki, szórakozzanak, és gyűjtsenek élményeket!

HALAK 

2018 a Halak-szülöttek egészsége tekintetében remek kilátásokkal kecsegtet. Szinte minden jegynek vigyáznia kell valamire. De a Halaknak nincs más dolguk, mint továbbra is egészségesen élni. A szervezet minden törődést meghálál. A Halak jól teszik, ha elkezdenek jógázni. Ezzel a lehető legtöbbet és legjobbat adják a testüknek. Közben megtanulnak helyesen lélegezni. Nyáron kerüljék a tűző napot és a túl hidegre hűtött, légkondicionált helyeket! A szélsőségeket ebben az évben sem tolerálják jól. Az év vége felé csak a fáradtság okozhat kisebb gondot. Ekkor pihenjenek minél többet, és nem lesz baj!

Hirdetés

You may also like