Home Egészség & életmód Mennyit kell sétálni, hogy beinduljon az anyagcsere és elkezdjen égni a zsír? Most kiderül!

Mennyit kell sétálni, hogy beinduljon az anyagcsere és elkezdjen égni a zsír? Most kiderül!

by Krisztina

Kevesen tudják, de gyaloglással is elérhetjük a kívánt alakot és megszabadulhatunk a fölösleges kilóktól. Nem kell órákat töltenünk az edzőteremben, hogy formásak és karcsúak legyünk!

A megfelelő napi sétával át tudjuk alakítani az izmainkat, át tudjuk formálni a testünket és még az egészségünk érdekében is tettünk egy lépést.

Hogyan lehetséges ez?

A kalóriaégetés mennyisége két tényezőtől függ: a testsúlyodtól és a gyaloglás helyétől. Átlagos sebességgel sétálva (6,4 km/órás sebességgel haladva) 400 kalóriát égethetsz el egy óra alatt.

Ha gyaloglással szeretnél fogyni, érdemes beszerezned egy lépésszámlálót, amit a csípődhöz közel viselj. A kis készülék megmondja, mennyit sétáltál a nap folyamán. Ha tudod, mennyit és milyen sebességgel sétáltál aznap, tudni fogod, hogy gyorsabban, vagy többet kell-e majd sétálnod az elkövetkező napokban ahhoz, hogy több kalóriát tudj elégetni.

Ha például 8000 lépés a napi rutin gyaloglásod, és még mindig nem sikerült fogynod, növelned kell a lépéseid számát, kiegészítve egy gyorsabb (futás) teljesítménnyel.

Mennyit sétáljunk, hogy lefogyjunk?

A legtöbb embernek 2000 lépést kell megtennie egy átlagos mérföld (1600 méter) távolságon annak érdekében, hogy kalóriát égessen el, és fogyjon. Ebben a tempóban 100 kalóriát éget el 1600 méter gyaloglás közben.

A megfelelő fogyás érdekében csak annyit kell tenned, hogy a napi rutinos gyaloglásod során több lépést iktatsz be.

1 mérföldet (1600 métert) 2000 lépéssel megtéve 100 kalóriát égetsz el.
Ahhoz tehát, hogy fél kilót fogyhass egy hét alatt, naponta 500 kalóriát kell elégetned, ami 10000 lépést jelent.

Íme néhány tipp, hogyan lehet könnyebb a napi 10 ezer lépéses gyaloglás kivitelezése:

* Ne utazz mindig busszal, ha elsétálhatsz a munkahelyedre az otthonodból, vagy egyszerűen csak szállj le hamarabb, kb. az úti cél felénél!
* Ne parkolj túl közel a célállomáshoz, hogy sétálnod kelljen egy kicsit!
* Sétálj az állomásra is – felejtsd el a taxit vagy a buszt!
* Soha ne használd a liftet, inkább lépcsőzz!
* Sétálj a gyermekeddel az iskolába, vagy az edzésre!

Mire kell figyelni

Mindig nézz előre, a fejedet tartsd fent, nyomd ki a fenekedet, húzd be a hasadat, hogy a gerincednek kényelmes legyen a séta. Így sokkal optimálisabb eredményeket érhetsz el a sétában.

Hirdetés

You may also like