Home Egészség & életmód Megdöbbentő képek arról, hogyan reagál a baba, ha a mama rágyújt!

Megdöbbentő képek arról, hogyan reagál a baba, ha a mama rágyújt!

by Judith

Nehéz megérteni, hogy egy kismamát hogyan visz rá a lélek, hogy rágyújtson, miközben egy pici, fejlődő életet hord a szíve alatt, de sajnálatos módon mégis megtörténik. Nem egyszer fordul elő, hogy szülészeti klinikákon is látni kismamákat nagy pocakkal pöfékelni. Vannak, akik képtelenek letenni vagy szimplán nem is akarják.

 

Az ilyenek hajlamosak azzal nyugtatni magukat (a cigaretta füstje mellett), hogy a méhlepények úgyis olyan védő gát, amely megszűri a cigaretta káros hatásait, így az nem éri el a magzatot. Abban van igazság, hogy a placenta szerepe a méreganyagoktól szűrt, tápláló vér eljuttatása a magzati vérkeringésbe, azonban ez nem működik 100%- osan a dohányfüst és annak káros hatásai esetében.

Meghökkentő 4D ultrahangosak képeket tett közzé a James Cook Egyetemi Kórház orvosa, Dr. Ndja Reissland. A felvételeken látható, milyen reakciót mutatnak a babák az anyaméhben, ha az édesanyjuk rágyújt egy cigarettára. A szakember olyan céllal készítette ezeket a felvételeket, hogy minél több kismamát tántorítson el az amúgy is káros szenvedély gyakorlásától.

 

A következő képek születtek:

Felül annak a kismamának a pocakjában levő babát láthatod, amelyik rágyújtott. Az alsó képen a nemdohányzó mama babáját.

A kísérletben azok a kismamák vettek részt, akik 24, 28, 32 és 36-ik hetükben jártak. Azt figyelték meg, hogy azok a picik, akiknek anyukája rágyújtott egy cigire, gyakran mozgatták a szájukat és sokszor az arcukhoz nyúltak, ellenben a nem cigiző anyukák bébijeivel.

A szakemberek elmondása alapján, egészséges növekedés és fejlődés esetében a kicsi egyre kevésbé nyúl az arcához, fejéhez, ahogyan halad előre az idő. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy azoknál a babáknál, akiknek anyukája dohányzik, a káros anyag befolyásolja a központi idegrendszer fejlődését. Késlelteti azt.

Ezek alapján a dohányzó mamák azon elképzelése, miszerint a méhlepény majd megszűri mindazt a káros szenvedélyt, amit maguk ellen és gyermekük ellen elkövetnek, nem helytálló. Bár Brian Francis, a Lancasteri Egyetem professzora szerint, további vizsgálatok szükségesek, azt biztosan állíthatjuk, hogy ami a mamára nézve kártékony, az nagy valószínűséggel a babának sem jó.

Hirdetés

You may also like