Ha szeretnél egy olyan fogyókúrás módszert, ami nem hat negatívan az egészségedre, akkor ezekben az apró kis magokban leled majd meg a csodát!
Chia! Hangzatos szó, a kínaiak őserőt kifejező szavához hasonlít. Magyarban spanyol zsályaként találkoztunk vele. És tényleg valami ősi, valami izgalmas lehet. Külföldi internetes forrásban leltük rá erre a témára, és szeretnénk nektek is beszámolni róla.
Miért fogyasszuk?
- 2x annyi protein, mint bármely más magnak vagy gabonamagnak,
- 5x annyi kalcium, mint a tejnek,
- 2x-es mennyiségű kálium, mint a banánnak,
- 3x nagyobb az antioxidáns ereje, mint az áfonyának,
- 3x több vasat tartalmaz, mint a spenót,
- kiadós mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat.
Egészségre gyakorolt hatása:
- Energiát ad
- Erőt növel
- Növeli a kitartást
- Szabályozza a vércukorszintet
- Segíti a fogyást
- Támogatja az emésztőrendszer működését
A chia magon nedvesség hatására egy kocsonyás bevonat képződik, illetve megszívja magát, megnő a mérete. Mindennek köszönhetően gyorsítja a bevitt táplálék előrejutását az emésztőrendszerben, teltségérzetet okoz, miközben kalóriatartalma nem jelentős.