Home Csináld magad Már új vasalót akartam venni, de kaptam egy remek ötletet. A kopott vasalóm jobb, mint új korában!

Már új vasalót akartam venni, de kaptam egy remek ötletet. A kopott vasalóm jobb, mint új korában!

by Zsani

Minden háztartásban megtalálható a vasaló, amit elég gyakran használunk. Egy idő után azonban a vason megjelennek sárgás pöttyök, mert felhalmozósik rajta a piszok.

Mint minden más háztartási eszköz, a vasaló is karbantartást igényel, hogy rendesen működjön. Egy idő után megjelennek rajta a sárgás foltok, de az is előfordul, hogy a vasaló égeti a ragasztót a szövet felületén.

Íme néhány tipp hogyan tisztítsd meg vasalódat természetes anyagok segítségével: 

  • Forraljuk 200 ml vizet, és adjunk hozzá egy evőkanál citromsavat. Vegyünk egy tálat amely elég nagy, hogy a vasaló beleférjen. Ezután öntsük az előkészített keveréket a tálba és helyezzük el a  két fából készült pálcát vízszintesen a tál alján , erre tegyük a vasalót. Így  áztassa a vízben. Hagyja rajta 5 vagy 10 percig, majd öblítsük le és töröljük szárazra. Figyeljünk arra, hogy a vasaló dugóját ne érje víz!
  • A só is hatékony lehet a vasaló tisztítására. Vegyünk egy törülközőt, és tegyünk rá  néhány evőkanál sót, majd kapcsolja be a vasalót, és várja meg amíg felmelegszik. Amikor már elég  forró, helyezze le azt a törölközőt tele sóval, és mozgassuk rajta oda-vissza. Ez lehetővé teszi, hogy megszüntesse az eszközön található foltokat. Ha azt észleli, hogy több folt van a vasalón, húzza ki és hagyja kihűlni, majd ha ez megtörtént törölje szárazra egy másik tiszta törölközővel.
  •  A szódabikarbóna jól ismert tisztító tulajdonságai,többek közözz, hogy  antibakteriális és fertőtlenítő. Ez ezért hasznos lehet a foltok eltávolítására . Keverjük össze szódabikarbónát és vizet egyenlő arányban, hogy paszta állagú legyen, ezután áztass át vele egy szövetet dörzsölje a vasalótalphoz. Egy másik tiszta ruhával, törölje le a maradványokat.
  • Töltsük a vasaló tartályát desztillált víz és ecet elegyével ( ugyanannyi ecetet tegyünk bele mint vizet) ez a módszer egyaránt tisztává teszi a vasalót. 5 perc elegendő erre a műveletre. Ezután forraljuk fel az ecet és víz elegyét, áztassunk bele egy rongyot és dörzsöljük át ismét a vasalótalpat.

Célszerű óvatosan vasalnunk, hogy elkerüljük a bajt,  amennyiben jelentkeznek a vasalón a foltok alkalmazzuk az alábbi tippeket az eszköz karbantartására.

Hirdetés

You may also like