Home Csináld magad Listerine-t önt a wc-be, majd vár néhány percet! Minket is megdöbbentett amit láttunk!

Listerine-t önt a wc-be, majd vár néhány percet! Minket is megdöbbentett amit láttunk!

by Krisztina

Olyan házi praktikát mutatunk be, amivel nem csak fertőtleníteni tudjuk az illemhelyiséget, hanem csillogóvá és illatossá is varázsolhatjuk azt.

Fertőtlenítés vegyszermentesen

A szájvíz tölti be a megfelelő szerepet ebben az esetben. Fél pohár alkohol tartalmú szájvizet öntsünk a vécénkbe és 15 percig hagyjuk állni, majd egy kefe segítségével súroljuk át a kagylót, amit tiszta vízzel öblítsünk le. Ezzel a módszerrel egyszerre csillogóvá varázsoljuk és fertőtlenítjük a vécékagylót.

Ha a vécétartályt is szeretnénk megtisztítani, akkor fél csésze szódabikarbónát öntsünk a tartályba estére és reggel húzzuk le pár alkalommal a vécét.

Illatosítás

Ebben a feladatban az ecetet használjuk segítségként. Nagyon egyszerű dolgunk van, két pohár ecetet bele kell öntenünk a vécékagylóba, lezárni az ülőkét és egy éjszakán át állni kell hagyni.

Az ecet megöli a baktériumokat és magába szívja a kellemetlen, rossz szagokat. Annyira hatékony, hogy heti egy alkalommal elegendő megismételni.

Dugulás megelőzése

Ha elég nehézkesen folyik le a víz a vécében, akkor ne várjuk meg amíg teljesen eldugul, ráadásul ezzel még a csöveket is tisztítani tudjuk.

Fél pohár étkezési sót öntsünk a lefolyóba, öntsünk rá 2 pohár felforralt ecetet. Várjunk pár percet, majd öntsünk rá forró, majd végül hideg vizet. A módszer annyira aktív, hogy 2 havonta egyszer elegendő megismételni.

Hirdetés

You may also like