Home Csináld magad Kenj olívaolajat a csaptelepere és leesik az állad neked is!

Kenj olívaolajat a csaptelepere és leesik az állad neked is!

by Zsani

Neked is lapul egy üveg olívaolaj a konyhaszekrényedben? Most elmondjuk, mennyire sokoldalúan felhasználható az olívaolaj!

Rágógumi eltávolítása:

A rágógumikba rendszerint gyakran belelépünk, esetleg a padlóra is kerül belőle, de erre is van egy egyszerű megoldás. Egy pár csepp olívaolajat tegyünk egy darab szövetre, majd töröljük át a ragadós felületet. Meglátja, ezután már könnyen eltávolítható a rágógumi.

Ablakpárkány tisztán tartása:

A gránit ablakpárkányokat rendszeresen meg kell takarítani, erre pedig a legjobb szer az olívaolaj. Tegyünk egy kis olajat a párkányra, majd oszlassuk el az egész felületen. Egy kiadósabb eső után csillogni fog a párkány!

Fényes csaptelep:

Kenjük át olívaolajjal a csaptelepeket, illetve a zuhanyrózsát. Garantáltan fényesek lesznek, és még a vízkő sem fog egykönnyen rájuk rakódni!

Masszázsolajként:

Nem szükséges drága masszázsolajokat vásárolnunk, hiszen az olívaolajjal is ugyanazt a hatást érhetjük el. Esetleg tehetünk bele néhány csepp nekünk tetsző illóolajat a jobb illat érdekében.

Bútorok fényezése:

Az olívaolajat keverjük össze 2:1 arányban citromlével vagy ecettel, majd a keverékből tegyünk néhány cseppet egy puha anyagra. Töröljük át ezzel a fából készült bútorok felületét, hogy az fényesebb, és karcolásoktól mentes lehessen.

Levéltetvek ellen:

Keverjünk össze pár csepp mosogatószert olívaolajjal, és ezt a keveréket tegyük bele egy szórófejes flakonba, majd ezzel permetezzük le a beteges növények leveleit, és meglátja, rövid időn belül eltűnnek a levéltetvek.

Sminklemosóként:

A boltokban kapható sminklemosók toxikus anyagokat tartalmaznak. Egy vattakorongra tegyünk egy kis olívaolajat, és gyengéden vigyük fel az arcbőrre. Amellett, hogy könnyen eltávolítható vele a smink, még a bőrt is hidratáltan tartja.

Bőrből készült dolgok felfrissítése:

A megkopott bőrből készült darabokat karban tarthatjuk cipőkrém helyett olívaolajjal. A cipőt vékonyan kenjük be, majd töröljük át egy papírtörlővel.

Megszépíti a hajat:

Ez a legjobb szer hajunk hidratálására. Tegyünk néhány csepp olívaolajat a kezünkre, majd masszírozzuk bele a fejbőrünkbe. Ha teljesen beledolgoztuk a fejbőrbe, fésüljük meg a hajunkat. Hagyjuk rajta egy órán keresztül, majd az idő letelte után mossuk ki úgy, ahogyan szoktuk. Akár a tojássárgájával kevert olívaolajat is használhatjuk erre a célra.

Bőrradír:

Az olívaolajat keverjük össze cukorral, vagy ha szeretnénk, csepegtethetünk bele egy kis illóolajat. Masszírozzuk bele az arcunkba, és az eredmény egy meglepően puha bőr lesz.

Cipzár megjavításához:

Gyakori probléma az akadozó cipzár, de erre is megoldás az olívaolaj. Mártsunk egy vattát olívaolajba, majd dörzsöljük be vele a cipzárat. Végül csak annyi a dolgunk, hogy el kezdjük óvatosan felhúzni a cipzárat.

Hirdetés

You may also like