Home Csináld magad Így tüntettem el másodpercek alatt wc aljára letapadt kemény, sötét színű vízkövet, sikálás nélkül!

Így tüntettem el másodpercek alatt wc aljára letapadt kemény, sötét színű vízkövet, sikálás nélkül!

by Krisztina

Hiába takarítod rendszeresen a wc-t, mégsem sikerül megszabadulnod az aljára letapadt makacs vízkő-lerakódásoktól? Ha kipróbáltál már mindenféle csodaszert és csak a csalódás ért, akkor fogadd meg a mi tanácsainkat és nem fogsz csalódni! 

Tapasztalt háziasszonyok osztották meg a bevált WC csésze tisztítási technikákat.

W5 tisztító

  • A Lidl-ben kapható a W5 VÍZKŐ- ÉS ROZSDAOLDÓT, 0,5 liter kb. 300 Ft. Beleöntöm a wc-be, és kb 15 perc múlva átkefélem.

Vízkőoldó

  • Ki kell szedni az összes vizet, nem kellemes beavatkozás gumikesztyűben, joghurtos-pohárral, a végén már csak szivaccsal itatom szinte szárazra. Aztán jöhet a vízkőoldó. Attól darabokban jön le inkább, nem oldódik fel, inkább leválik, nem ledörzsölöm, hanem óvatosan leütögetem általában a tisztításra használt régi fogkefe nyelével, vagy egy ceruzával.

Háztartási sósav

  • Pumpáld le a vizet, míg feljön a bűz. Ezután öntsd bele a sósavat addig, ameddig a víz szokott érni benne. Pillanatokon belül erősen pezsegni fog, ezért nyiss ajtót, ablakot, mert elviselhetetlen lesz a szag. 1-2 óra alatt általában feloldódik az egész, de ha nem, a pezsgés abbamaradta után ismételd meg a műveletet új üveg savval, míg teljesen kitisztul.

Harpic

  • Minden vízkövet eltávolít és elpusztítja a baktériumokat is.

Cola

  • A bűzelzáróból távolítsd el a vizet éjszakára önts bele, vagy amíg nem vagytok otthon napközben. Komolyan mondom minden vízkövet felold! Utána gyönyörű lesz a WC.

Zöld Domestos

  • A bűzelzáróból távolítsd el a vizet, és önts be Domestost. Éjszakára maradjon benne. Fertőtlenít,tisztít és fehérít. Aztán reggel a wc kefével átdörzsölöd, lehúzod, és kész!
Hirdetés

You may also like