Home Egészség & életmódEgészség Így szabadulj meg egy életre a kellemetlen lábgombától!

Így szabadulj meg egy életre a kellemetlen lábgombától!

by Brigitta

 

A lábgomba legtöbbször hosszasan elhúzódó kellemetlenség. Sokszor sikertelen a gyógyszeres kezelés és a piacon kapható szerek használata sem hoz tartós eredményt.

A teafaolaj a legismertebb házi szerek egyike, amely helyes alkalmazás mellett sikerhez vezethet.

Amire szükségünk lesz: jó minőségű teafaolaj, vattapálcika, körömvirágkenőcs.
A lábgombát fonalas gombák, az úgynevezett dermatofiták okozzák, amelyeknek spórái az ismert lábgombás panaszokat kiváltják.

Ezek a gombák elsősorban ott állnak lesben, ahol sok ember tartózkodik mezítláb. Így például nyilvános szaunákban, uszodákban, de tornatermekben is. Kialakulását elősegítik a rosszul megtörölt lábak, a nem szellőző cipők és a nedves zokni.

A cukorbetegségben szenvedők hajlamosabbak arra, hogy elkapják a lábgombát. A diabéteszesek kezelése többnyire hosszadalmas. A legyengült immunrendszer is előfeltétele lehet a gombás fertőzés létrejöttének.

A melaleuca alternifolia nevű mirtuszféle növényből nyert teafaolaj alkalmas szer arra, hogy a lábgomba ellen tegyünk valamit. Ennek során feltétlenül figyelni kell néhány dologra:

-Tiszta, kiváló minőségű olajat szerezzünk be. Ezeket gyakran a legkülönbözőbb márkák alatt dömpingárakon kínálják. Vásároljunk inkább reformházakban vagy bioboltokban, és itt kérjünk tanácsot is.
-A következő fontos pont, hogy ne higgyük: a sok sokat segít. Legyünk rendkívül óvatosak az alkalmazott mennyiséggel. A kevesebb abszolút több.
-Naponta kétszer (reggel és este) ecseteljük a gombás helyeket egy vattapálcikával, amelyet előtte teafaolajjal átnedvesítettünk.
-Az érintett bőrterületet tartsuk rugalmasan, mivel az illóolaj kiszáradáshoz is vezethet. Alkalmazzunk erre egy körömvirágkenőcsöt, amellyel újra és újra bedörzsöljük a lábunkat, az „olajkezelés” előtt is.
-Figyeljünk az allergiás reakcióra. Vannak emberek, akik az illóolajokra allergiásan reagálnak, például kiütésekkel vagy kipirosodással. Ebben az esetben hagyjuk abba a kezelést.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .