Home Csináld magad Így szabadulj meg a törölköző kellemetlen, dohos szagától!

Így szabadulj meg a törölköző kellemetlen, dohos szagától!

by Krisztina

A törölköző az a mindennap használatos tárgyunk, ami akár már egy használat után képes beszagosodni, kellemetlen, dohos szagúvá válni.

Egy kellemes tusolás után nagyon rosszul tud esni, ha egy penészes szagú törölközővel kell megtörölköznünk.Viszont, ha nem gondoskodunk arról, hogy törölközőinket a megfelelőképpen szárítsuk ki mindig, akkor egy idő után a nedves fürdőszobai környezettől nagyon kellemetlen szaguk lesz.

Ha mosás után elfelejtjük kivenni a mosógépből, vagy edzés után a táskában marad, akkor is megjárhatjuk, hogy bebüdösödik a törölköző.

Az alábbiakban egy nagyon egyszerű, és hatékony módszert láthatunk.

Ha kipróbáljuk, megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól, és ezzel egyidőben a törölközőinket is fertőtleníthetjük.
Az első, és legfontosabb dolog, hogy töltsük fel a mosógépet a lehető legforróbb vízzel.

Adjunk hozzá 1-2 csésze ecetet, de ne használjuk mosószert. Indítsuk el a gépet rövid programon, majd, amikor lejárt, még egyszer kapcsoljuk be nagyon forró vizet használva, de most hagyjuk ki az ecetet. Ne felejtsük, nem kell mosószer!

Amikor vége a mosásnak, ha van szárítógépünk, akkor gyorsan szárítsuk meg a törölközőket a legforróbb hőfokon. De, ha nincs, az sem baj, szárítsuk a tűző napon. Ha még mindig úgy érezzük, hogy kellemetlen szagúak a törölközők, akkor ismételjük meg újra ezt a folyamatot, csak most az ecet mellé adjunk egy csésze szódabikarbónát is.

Ha ezzel a módszerrel mossuk a törölközőinket, egészen biztosan frissek, illatosak, és higiénikusak lesznek. Ne felejtsük, használat után mindig kitenni őket a napra száradni, így elkerülhetjük, hogy újra bebüdösödjenek. Osszuk meg ismerőseinkkel is az ötletet, ha bevált!

Hirdetés

You may also like