Home Csináld magad Így lehet 150 fontból mesebeli otthonod! Ez a férfi megmutatja azt, amiről álmodni sem mertél!

Így lehet 150 fontból mesebeli otthonod! Ez a férfi megmutatja azt, amiről álmodni sem mertél!

by Zsani

Egy angliai férfi nyugdíjba vonult, de nem merte lakását hitelből felépíteni, inkább gondolt egy nagyot, és saját kezűleg építette fel szerény kis házát.

Michael Buck 59 éves korában már rendelkezett egy telekkel Oxfordshire-ben. Azonban ő nem hagyományos házra vágyott, hanem olyanra, amelyet saját kezűleg fel lehet húzni elektromos szerszámok segítsége nélkül a telekre, és nem is kerül rengeteg pénzbe. A házhoz megkapta az építési engedélyeket, és nyaralóként lett bejegyezve.

Buck egy cikk szerint saját maga tervezte meg a házat, és közel két évig gyűjtögette az ahhoz szükséges anyagokat. Ismerősei is támogatták némi alapanyaggal, amelyeket egy régi hajóból szereltek ki.

Egy, a közelben lévő kútból hordja a vizet, a jól szigetelt vályogház fűtését pedig fatüzelésű kályhával oldja meg. Az illemhelyiség az udvaron található, áram pedig nincs a házban.

A művészeti professzor azt mondta, a házat azért építette, hogy megmutassa a világnak, hogy egy házat felhúzni nem csak milliókból lehet. Szerinte ennek a világnak az is a problémája, hogy az emberek beleugranak a hatalmas hitelekbe, amelyek hosszú évekig keserítik meg az életüket, ezáltal nem is tudják kellően élvezni otthonukat.

Buck ezt a házat egy helyi lakosnak adta ki, akinek a munkahelye egy közeli tehénfarmon van, és a férfi tejben fizeti a lakbért.

A felépítéséhez mindössze 150 fontra volt szükség.

Íme néhány kép a hangulatos házról:

Egy videó, amely teljesen körbevezet:

Hirdetés

You may also like