Home Csináld magad Így készíts karácsonyi fénygömböket, amik akár az udvarodon is jól mutatnak és hangulatot teremtenek!

Így készíts karácsonyi fénygömböket, amik akár az udvarodon is jól mutatnak és hangulatot teremtenek!

by Judith

A világító gömbök nagyon népszerű és egyedi, kültéri karácsonyi díszek. Sok helyen az elegáns karácsonyi dekoráció részei. Igazából nem is nehéz elkészíteni őket és csupán néhány eszközre lesz csak szükséged. Mutatjuk hogyan!

 

Először is szedd össze a hozzávalókat. Szükséged lesz fém csirkehálóra, drótvágóra, mérőszalagra, kesztyűre és égősorra.

Tekerd ki a hálót és mérd le. Ahhoz, hogy gömb-szerű formát kapj, a hálónak 2x olyan hosszúnak kell lennie, mint amilyen széles.

Vágd el a mért helyen a hálót. Mivel éles lehet, ezért jó, ha van rajtad kesztyű, hogy könnyebben tudj bánni vele.

Ha levágtad, illeszd a vágott részeket egymáshoz úgy, hogy a vágott drótokat egymás köré csavarod.

Lesz egy ilyen hengered. Innen kezdődik a formázási folyamat.

Kezdd el benyomni a henger oldalait és összecsavarni a drótokat. Csinálj úgy, mintha szőnél vagy hajtsd egymásba a drótköröket. Próbálj meg kerek formát kihozni belőle. Nyisszantsd el a drótokat, ahol szükséges és a csavard össze, hogy biztosan jól tartson.

Szobrászkodj tovább, hogy a lehető leggömbölyűbb formát kapd. Húzd ki a homorú részeknél, told be a kiboltosulásokat.

Ha kész a labda forma, ideje betekerni a fénysorral. Fogd meg a madzag elejét és kösd oda a gömbhöz úgy, hogy a dugó kifelé álljon, így majd az árramforráshoz tudod csatakoztatni.

Futtasd körbe a fénysorral, kívül-belül, hogy jól tartson. Ha kész vagy, lehet is csatlakoztatni az áramkörre.

Hirdetés

You may also like