Home Egészség & életmód Így használd a hidrogén-peroxidot mitesszerek ellen!

Így használd a hidrogén-peroxidot mitesszerek ellen!

by Brigitta

Bár a szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, elég jó eredménnyel, mindezek ellenére a hidrogén-peroxid mind a mai napig nem épült be gyógyszerként a köztudatba egyszerűsége és olcsósága miatt, sőt legtöbb esetben alaptalan támadások érik a közmédia által felkarolt, ismeretlen orvosoktól.

Ez a halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen, gyenge sav, voltaképpen egy erős oxidálószer. A legtöbbünknek a hidrogén-peroxidról a hajszőkítés, illetve a fogfehérítés jut eszünkbe, de még számtalan más területen is segítségünkre lehet.

Külsőleg: Borogatva, bedörzsölve, kenegetve a bármilyen problémás bőrre alkalmazható (melanóma, pikkelysömör, lábgomba, tyúkszem, sebek, fogíny, miteszerek, ráncok, stb.).

Amiatt is hasznos, mert szárítja a bőrt, összehúzza, tisztítja a sebeket, fertőtlenít.

A hidrogén-peroxidot annyi vízzel kell hígítani mint amennyi krémet használunk (tehát 1:1 arányban).Vattával szépen fel lehet vinni az arcra. 10-15 perc elteltével bő vízzel mossuk le. Óvatosan, nehogy a szemetekbe kerüljön!

Eleinte használhatjuk naponta és ne ijedjünk meg ha elkezd hámlani a bőrünk. Tényleg nagyon erősen szárít. Ha viszont elértük a kívánt eredmény (amennyiben tényleg beválik), át kell állni heti egyszeri használatra.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .