Home Egészség & életmódEgészség Így gyógyítottam meg a férjem a kókuszolaj segitségével!

Így gyógyítottam meg a férjem a kókuszolaj segitségével!

by Krisztina

Mary T. Newport híres neonatológus (újszülött-szakorvos) mélyen beleásta magát az Alzheimer-kór kutatásába, és rájött arra, hogy a közepes szénláncú trigliceridek (MCT zsírok), amelyek a kókuszolajban is megtalálhatók, hozzájárulnak az Alzheimer-kór megelőzéséhez, illetve a betegség súlyosbodásának lassulásához is.

Mary T. Newportnak szembe kellett néznie ezzel a szörnyű betegséggel, mikor az 58 éves férjénél elkezdődött a kór. Kezdetben a memóriájával voltak gondok, majd később a demencia jelei is mutatkozni kezdetek. Az első vizsgálatok után 5 évvel már a szakemberek megállapították, hogy Mary férje kezdeti Alzheimer-kórban szenved.

A több mint 10 évig tartó kutatás során Mary rájött arra, hogy a depresszió is gyorsíthatja az Alzheimer-kór kialakulását, a betegség romlását. A másik rizikófaktor pedig az, hogy az évek múlásával fennállhat az, hogy az agy nem tudja megfelelően a glükózt energiává átalakítani, amely főképp azokat veszélyezteti, akiknél nem megfelelő az anyagcsere működés, vagy éppenséggel inzulinrezisztencia alakult ki.

Itt jön be a képbe a közepes szénláncú triglicerideket tartalmazó kókuszolaj, ugyanis ezek a zsírok ketontesteket hoznak létre, amelyet az agy könnyebben tud felhasználni és belőlük energiát nyerni, mint a glükózból.

És ugyanez a helyzet a Parkinson-kórban, a szklerózis multiplexbbe, vagy a Huntington betegségben szenvedők esetében is, annyi különbséggel, hogy ezeknél a rendellenességeknél más agyi terület betegszik meg.

Newport felfedezése azért különleges, mert ő vette észre, hogy a kókuszolaj 60 százalékban közepes szénláncú triglicerideket tartalmaz, és nulla koleszterint. Ezen trigliceridek még a pálmaolajban, az anyatejben, de a kecske- és tehéntejben is megtalálhatók.

Visszatérve Mary T. Newportra, és a beteg férjére, a doktornő úgy döntött, hogy minden nap kókuszolajat ad a beteg urának, 35 gramm mennyiséget, azaz két evőkanállal kellett elfogyasszon egy hónapon keresztül.

A kezelést követően pozitív változás állt be a férfi állapotában már az első két hetet követően, de a 37. nap után drámai fordulat történt, ugyanis a férfi napról-napra visszanyerte emlékezetét, és a kognitív funkciói is javulni kezdtek.

Hirdetés

You may also like