Home Csináld magad Hozzácsavaroz egy fa lapot a kopott gumiabroncsra és olyat készít, ami az egész lakást feldobja

Hozzácsavaroz egy fa lapot a kopott gumiabroncsra és olyat készít, ami az egész lakást feldobja

by Krisztina

Az ilyen színes, vidám és praktikus ülőkékből nagyon jó ajándék lehet. Ha kerti partival egybekötött szülinapozásra készülünk, lepjük meg a házigazdát egy ilyen remek ajándékkal.

Mire lesz szükségünk az elkészítéséhez?

Szerezzünk be 1-2 használt autógumit, egy nagyobb fa lapot, erős ragasztót, vízálló festéket a kedvenc színünkből, és egy jó vastag kenderzsineget.

Foghatunk is neki az elkészítésének!

Először alaposan mossuk le az autógumikat. Vágjunk a fa lapból két egyforma, a gumi átmérőjével megegyező nagyságú kör alakú darabot. Rögzítsük az egyik lapot alul, a másikat pedig felül a gumira.

Ezután a felső fa lap közepére tegyünk egy pötty ragasztót, és nyomjuk bele a kenderzsineg végé, majd kezdjük csiga alakban tekerni körbe a zsineget a fán. Közben, legalább minden második sor alatt rögzítsük a ragasztóval. Jó szorosan tekerjük, hogy biztosan megálljon. Amint leértünk a gumi aljához, kész is.

Ezután fessük meg az egész, vagy csak egy részét a zsinegnek olyan színre, hogy találjon azzal a helyiséggel, ahol éppen használni szeretnénk. Ha a kertben használjuk, válasszuk a zöldnek valamelyik árnyalatát.

A végén az ülőke aljára szereljünk fel négy gumitalpat, és máris ki lehet próbálni.

Hirdetés

You may also like