Home Csináld magad Hölgyeim figyelem! Idáig rosszul mostátok a függönyöket, így lenne helyes!

Hölgyeim figyelem! Idáig rosszul mostátok a függönyöket, így lenne helyes!

by Krisztina

A függöny mosás és az ablaktisztítás minden nő rémálma, legalább is nálunk ez így van. A függönyöket mosni, hajtogatni, vasalni, majd felakasztani kell, ami egy alacsonyabb nő számára igazi rémálom.

A mosási módszer sem mindegy, hogy hogyan csináljuk!

Lássunk 5 szuper módszert, amit ezután minden függöny mosásnál vess be!

Mosás előtt

Mielőtt kimosod őket, érdemes kiporolni a függönyöket: a vékony anyagból készült darabokat elég, ha alaposan kirázod, ha azonban jobban megfogták a port, ki is porolhatod őket, sőt, a porszívózás is hatékony lehet, ügyelj azonban arra, hogy nagyon óvatosan, rendkívül alacsony fokozaton végezd, nehogy kárt tegyél az anyagban.

Citrom

Érdemes természetes módszereket bevetned, ha célod a megsárgult, besárgult függöny kifehérítése. A citrom például remek alternatíva: mielőtt a mosógépbe teszed a függönyt, fél órára áztasd citromlébe – vízzel is hígíthatod -, majd alaposan öblítsd ki az anyagot.

Fehérítés

A fehér szín visszavarázsolásáért sós vízzel is nagyon sokat tehetsz, amelyben egy egész éjszakán át is érdemes lehet áztatni a függönyt, mielőtt kiöblíted, és kímélő programmal kimosod az anyagot. Az áztatáshoz literenként 10 dekagramm sót használj.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna szintén igazi csodaszer: a mosószerhez is adhatsz belőle egy-két kanállal, de literenként 5 dekagrammot a vízhez adva áztatás formájában is sokat segíthet.

Gyűrődés ellen

Némiképp segíthet a csúnya gyűrődések megakadályozásában, ha összehajtva teszed a mosógépbe az anyagot, fontos azonban, hogy mindig lógatva szárítsd, így általában egyáltalán nem kell vasalni. A legjobb, ha még vizes állapotában lógatod fel.

Hirdetés

You may also like