Home Csináld magad Hogy mi a titka a nyári öntözésnek? Most elárulunk mindent, amit eddig nem tudtál!

Hogy mi a titka a nyári öntözésnek? Most elárulunk mindent, amit eddig nem tudtál!

by Zsani

A  nyári hőség bizony a növényeket is igazán próbára teszi, ezért fontos, hogy megfelelően öntözzük növényeinket.

 

Íme néhány tipp, melyeket érdemes megfogadni:

 

1,

A zöldségeket igyekezzünk mindig a gyökereiknél öntözni.

2,

A kertben található növényeket érdemes este locsolni, míg a melegházban előket leginkább a reggeli órákban, vagy délben. Az uborka az egyik legérzékenyebb növény tehát jobban oda kell figyelnünk rá. Amennyiben melegházban termesztünk uborkát, akkor reggel és este is locsoljuk meg, kisebb mennyiségű vízzel.

3,

Azt hinnénk, nyáron hideg vízzel kell öntözni, ám ez éppenséggel tévhit. Mindig langyos vízzel locsoljuk növényeinket, mert többet árt mint használ nekik a hideg víz. A legegyszerűbb, hogy kikészítjük a vízzel teli vödröket a napra, hogy mire oda kerül a sor, langyos vízzel táplálhassuk palántáinkat.

4,

Nyáron a legnagyobb gondot a aszály okozza, tehát érdemes megnéznünk, a talaj milyen mélységig nedves, mert csak úgy tudnak megfelelően növekedni. Az ideális az 5-7 cm-ig vizes föld.

5,

A szárazság beköszöntévél fel kell lazítani a földet, hogy a víz megfelelően leszivároghasson.

6,

A kertünben lévő fákat és cserjéket érdemes esténként, hetente egyszer jó bő vízzel meglocsolni, de figyeljünk arra, hogy egészen a gyökerekig lejusson a nedvesség.

7,

Ha elutazunk, készítsünk házilag csepegtetőrendszert, hogy növényeink távollétünkben is megkaphassák a kellő vízmennyiséget.

Hogyan készítsünk házilag csepegtetőrendszert?

 

Az egyszerűbb módszer:

Töltsük a vizet bele egy műanyag flakonba, de hagyjunk egy kis helyet a levegőnek is, majd tömjük be szivaccsal, de a kupakok ne tekerjük rá. Helyezzük vízszintesen a növény mellé. A víz majd a szivacson keresztül kicsepeg és beszivárog a talajba.

Földalatti öntözés:

Ez a legjobb módszer amelyet használhatunk ha a szóban forgó növények között akad egy kis hely. Fúrjunk két lyukat egy műanyag flakon mindkét oldalára, hogy így egyszerre két növényt öntözhessünk meg.  Csináljunk helyet flakonnak, majd töltsük meg vízzel, és ássuk le a két növény közé.

Hirdetés

You may also like